Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[VBA] Text omzetten in datum

conceal
3 antwoorden
  • Hallo,

    In Excel heb ik het volgende probleem. Ik heb een kolom met allerlei verschillende datums. Ze hebben allemaal dezelfde opmaak, namelijk 'maand dag, jaar - tijd', zoals bijvoorbeeld 'maart 7, 2005 - 11:31'. Het probleem is echter dat ik met deze tekst niks kan doen. Ik wil graag de twee cellen ernaast vullen (eentje met datum en eentje met tijd). Via via heb ik al gezien dat het mogelijk is om in Excel met allerlei functies (Right, Replace, enz.) deze waarden te achterhalen, maar dit betekent dat ik meerdere handelingen moet verrichten. Is het ook mogelijk met VBA? Alvast bedankt!

    Groet,
    Maik
  • Dit kan je inderdaad automatiseren met vba/macro's. Het makkelijkst is om met de menuoptie "Nieuwe macro opnemen" eenmalig alle handelingen vast te leggen. Vervolgens kan je dan in de vba-editor een en ander fine-tunen.
  • Ik werk met Excel 97, is er misschien iemand die de code van het commando 'Replace' heeft, aangezien deze niet als zodaning toepasbaar is in Excel 97…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.