Vraag & Antwoord

Programmeren

Chat programma

Anoniem
Rynus Rein
7 antwoorden
 • Hallo, ik wil graag een chat programma maken maar weet niet met welke taal ik moet beginnen. Ik heb nog nooit geprogrammeert dus weet totaal niet hoe ik moet beginnen, maar ik was aan de slag met visual basic. Las wat tutorials enz…. Maar kwam er niet uit. Ik ben nu 16 jaar en ga volgend jaar naar het Albeda College in Rotterdam voor een ICT opleiding, maar ik wil toch wat weten voor ik naar deze school ga. Kan iemand mij uitleggen hoe ik een chat programma kan maken? en met welke taal het best? en of er nog goeie tutorials zijn,


  Thx in advance
 • Je zou naar jabber of pidgin (v/h gaim) kunnen kijken. Die zijn beide open source. Maken o.a. gebruik van het xmpp protocol, eveneens een open standaard. Op de desbetreffende fora is verder vast wel het een en ander voor jou te vinden.

  http://pidgin.im/pidgin/download/source/
  http://www.jabber.org/

  Als je serieus wilt gaan programmeren, zul je denk ik naar C++ moeten kijken of C# (.net). Maar een chat client is vast ook wel mogelijk in bijvoorbeeld java of visualbasic.net.
 • Is c++/C# iets te hoog voor mij, aangezien ik van het vmbo af kom ;) maar het tog ckr graag wil maar ik denk dat ik deze taal niet zomaar in een maandje goed ken…
 • Kijk dan eerst eens naar visual basic. Kun je een gratis versie van downloaden (express).
  http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/vb/
 • Als beginner zou ik ook voor C# of Java(achtige) taal kiezen. In deze talen zitten veel standaard dingen en hoeft niet steeds zelf het wiel uit te vinden. In talen als C en C++ is dat minder vanzelfsprekend.

  Op mijn vorige opleiding (hbo informatica) zijn ze de laatste jaren overgestapt van Pascal (beetje verouderd) op BlueJ om de nieuwe studenten de basis van het programmeren te leren. Dit is een gratis Java ontwikkelomgeving speciaal voor onderwijs/leer-doeleinden. Misschien eens om naar te kijken: BlueJ - Interactive Java Environment. Met tutorial: The BlueJ Tutorial.
 • Hmmm…… Visual Basic te moeilijk?
  Ik ken er nog zo iemand…. ook ik vind dat niet te doen.

  Maar een chat programma schrijven is NIET eenvoudig.

  Als je aan programmeren wilt proeven zonder iets te installeren,
  probeer dan RunBASIC. Ik ken Amerikaanse jongens van jouw leeftijd die in JustBasic dergelijke dingen (chat programma's) proberen te schrijven.

  Wil je niet gewoon een forum (als dit) opzetten? Misschien dan PHP bestuderen.
  Succes met je studie.

  Trouwens ik programmeer in Liberty BASIC.

  Abcott
 • Visual Basic is wel te begrijpen, en toen ik tutorials las kon ik het er ook wel in krijgen.. maar ik kan niet van mezelf zeggen om even een programmatje te maken, ik kan gewoon domweg niet ergens mee beginnen omdat ik niet alles weet van de taal ( misschien dat dat et is :P ) want ik weet niet wat het kan en al wil ik et , weet ik dus niet hoe. Dus nu ik ff een chat programmatje wil maken wil dat niet lukken omdat er niet genoeg uitleg is van hoe je zoiets nou moet aanpakken. Dus een server en de client van bv een chat prog als deze.

  http://www.vb6.us/tutorials/client-server-chat-program-using-winsock-control-tutorial

  hier stond iets, ging wel goed.. maar 1 probleem, de server en de client staan niet los van elkaar. dus ken ik niet iemand een client sturen en ik als server laten draaien zodat ie tegen me kan praten. Iemand misschien een oplossing voor deze?? :)

  Bedankt, tot nu toe geef ik het nog niet op ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.