Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[Java] Boeken om mee te starten

bvenema80
5 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ten eerste mijn verontschuldiging voor het niet gronding doorzoeken van het forum. Ik heb een aantal pagina's bekeken, maar deze bevatte niet de informatie waar ik naar op zoek ben.

  Ik wil dus graag aan de slag met Java, en heb een heleboel verschillende boeken gezien. Ik heb echter geen flauw idee welke boeken geschikt zijn voor een beginner (of in het algemeen). Internet tutorials kunnen ook, hoewel ik boeken makkelijker vind (Internet pagina's zijn vaak niet uitgebreidt en sluiten niet goed op elkaar aan)

  Kortom: Welk(e) boek(en) zijn het best om aan te schaffen? (Het liefst een boek, of meerdere boeken, die zo uitgebreid mogelijk gaan, zolang het maar goed op elkaar aansluit kwa niveau.

  bvd,

  Echelon

  * Het liefst boeken in het Nederlands. Hoewel duidelijke Engelse boeken ook geen probleem zijn.
 • Nog niet bij o'reilly gekeken? Die hebben er een hele rits staan, bijvoorbeeld deze:
  http://www.oreilly.com/catalog/learnjava3/
  http://www.oreilly.com/catalog/javacook2/
 • Persoonlijk vind ik het boek [u:d7974d5fc3]Just Java 2[/u:d7974d5fc3] een erg goed boek. Engelstalig, maar dat zijn de meeste goede boeken. Het behandeld praktisch alle facetten van de taal Java. Sommige onderwerpen worden wat minder diepgravend behandeld dan andere onderwerpen simpelweg omdat bepaalde onderwerpen te uitgebreid zijn om in zijn geheel te behandelen (om even met wat termen te smijten: RMI en JavaBeans). Toch worden ook deze onderwerpen zodanig beschreven dat je een goed idee krijgt wat het inhoud en wat je ermee kunt doen.

  Zelfs als je nog nooit een letter Java hebt geprogrammeerd (zoals bij mij het geval was) kun je met dit boek uit de voeten. Het begint met het uitleggen van de beginselen van OO programmeren en uiteindelijk gaat het door tot het in detail beschrijven van de Swing-libraries. En alle onderwerpen worden ondersteunt met duidelijke code-voorbeelden.

  Kortom, een aanrader. Zie voor meer info op de site van de auteur: Peter van der Linden
 • Dank jullie wel voor het snelle antwoord!
  Ik heb wel van de O'reilly boeken gehoord, maar er nog nooit een gezien. Ook zijn er (zoals op die pagina te zien is) verschillende boeken die met java te maken hebben, en ik vind het wat moeilijk om de juiste eruit te selecteren.

  Ik heb inmiddels het boek Just Java 2 besteld. (na het lezen van een aantal recenties. Allemaal zeggen ze dat het een uitstekend boek is)

  Nogmaals bedankt,

  Echelon

  (Meer tips en dergelijke zijn altijd welkom natuurlijk)
 • Ik heb het volgende boek wat nl-talig is en gericht is op starters:

  Java 2 in 24 uur
  ISBN: 90-430-0742-0

  Stap voor stap wordt hier alles uitgelegt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.