Vraag & Antwoord

Programmeren

Pascal - Delphi

5 antwoorden
  • Hallo, ik ben al een tijdje op zoek naar iets om in te leren programmeren. Nou las ik ergens dat Delphi goed is voor beginners, maar voor dit moet ik dan niet eerst Pascal leren? zoja, waar kan ik dan de gratis software downloaden om in te programmeren?, Zou iemand mij verder kunnen helpen? Bij voorbaat dank,
  • Delphi is min of meer afgeleid van pascal. Dus dat zit er min of meer bij in. Delphi is dacht ik wel meer object georiënteerd, en ook visueel ingericht. Dus eerst vensters inelkaar zetten, en daar de code aan vast plakken. Als je snel wat leuke dingen wilt kunnen maken, zou je ook naar visual basic express kunnen kijken. Maar je kunt ook eens met php beginnen.
  • Pak dan C#. VB.net blijft een veredelde scripttaal, die gigantisch slecht omgaat met geheugen en CPU. Delphi is gratis te downloaden van http://www.turboexplorer.com/
  • Ik zou inderdaad ook inzetten op C#. Natuurlijk blijft het een kwestie van smaak (de één vindt C# prachtig en Delphi niks, een ander vindt precies het tegenovergestelde), maar persoonlijk vind ik C# mooier en prettiger werken dan Delphi. Voor C# heb je in ieder geval gratis editors. Er is Visual Studio Express (de officiële Microsoft editor, vind ik persoonlijk een erg goede IDE) en er is Sharp Develop (een open-source editor die ook erg compleet is). Bovendien zijn er voor C# ook vele tutorials en andere hulpbronnen op internet te vinden.
  • Inderdaad ... wat je ook doet, als je echt wilt leren programmeren kies dan nooit voor welke VB-variant dan ook. De 'Turbo'-spullen van Borland zijn best aardig, maar ik moet zeggen dat wat MS met z'n Express-versies van Visual Studio neer zet ook heel erg goed uitziet. Zowiezo is MS bezig met een inhaalslag op het gebied van ontwikkelomgevingen, terwijl Borland een beetje erg veel achter loopt (misschien doordat MS Borland 'geholpen' heeft ?). Daarnaast kom je C#.Net op heel veel gebieden tegen (zoals in Asp.net en Silverlight).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.