Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Java, C++ (of C#)

Anoniem
human printer
3 antwoorden
 • Ik ben 18 jaar, net mijn middelbaar (wetenschappen wiskunde) afgemaakt. In oktober ga ik Industriëel Ingenieur Informatica studeren (in Gent). Daar zal ik leren programmeren in C++, Visual Basic.NET, C# en Java.

  Momenteel kan ik redelijk programmeren in de oude Visual Basic 6 en ken ik de basissyntax van C++.

  Ik heb nu een kleine 3 maanden vakantie en om de verveling tegen te gaan wil ik die 3 maanden benutten om wat bij te leren over één of andere programmeertaal.

  Omdat ik VB6 al kan/ken zou ik liever eens een totaal andere taal leren. Mijn voorkeur gaat naar C++ (dus verder gaan op wat ik nu al ken) of Java, maar C# sluit ik niet uit.

  Enige tips? Met welke taal zal ik de volgende jaren het meest voordeel halen, maar is toch een plezier om te leren? Hoe bepaal je welke taal het best bij je past? …?

  Oja en graag een uitleg bij een bepaalde keuze, met een gewoon "C++" of "Java" antwoord van een C++ -of javafanaat ben ik niets :P
 • VB kom ik heel weinig tegen in de industrie. VB begint meer een veravanger te worden van scripts dan echte applicaties. Het is makkelijk, maar op veel punten nog niet echt een programmeertaal te noemen.

  Java of C# zou ik kiezen. Deze twee beginnen gigantisch terrein te winnen.
  Java in de industriële en embedded sector en C# vooral voor Windows-applicaties.
  C++ wordt nog veel gebruikt, maar voornamelijk voor applicaties voor de desktop. En in Linux-omgeving nog steeds razend populair. Maar op het gebied van ind. automatisering en ook hele grote software pakketten heeft het zijn tijd langzaam wat gehad.

  Dit alles even globaal genomen wat ik op beurzen van ind. automatisering e.d. ben tegengekomen.

  Persoonlijk, want er zullen veel persoonlijke voorkeuren komen bij zo'n vraag, vind ik Java harder en strenger maar daardoor ook lekkerder werken. Maar Java is niet langzamer, het start langzamer op omdat de virtual machine standaard uitstaat i.t.t. .NET die altijd draait.

  Java heeft als nadeel dat het uitvoeren van een applicatie raar is, probeer maar snel een .exe te maken. Niet dat het nodig is, maar het is een struikelblok die ik tegenkom bij beginnende programmeurs.
  Pak Netbeans van SUN of Eclipse en je kan gelijk beginnen met programmeren. En Netbeans (6 MP10) is echt super geworden qua mogelijkheden.

  C# heeft als nadeel dat het alleen op MS-Visual Studio draait en ook alleen op Windows die .NET 2 aankan. (of Mono die .NET 2 klasse ondersteunt)
 • Kleine toevoeging: Java en C# lijken qua syntax zo veel op elkaar, dat 1 van deze waarschijnlijk de beste keuze is, beheers je de ene, heb je geen moeite met de andere…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.