Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Help - variabele

human printer
3 antwoorden
 • (Delphi) Hallo, ik heb weer een vraag want ik wil graag dat als ik iedere keer als ik op de button druk hij er steeds 1 naast zet zoals op een rekenmachine: 11111111111. Kan iemand mij hiermee helpen, want nu blijft hij steeds alleen 1 weergeven.


  VAR a: Real;
  {$R *.dfm}

  procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
  begin
  a := 1;
  Memo1.Text := FloatToStr (a);
  end;


  M.v.g
 • Elke keer dat je de procedure 'Button1Click' uitvoert, wordt 'a' geïnitialiseerd met waarde '1' en daarmee overschrijf je dus de huidige waarde. Een vergelijkbaar scenario dus als in je andere vraag. Als je de initialisatie weghaald, zou het moeten werken.

  Overigens kun je het ook zonder de variabele doen, door in de procedure de huidige waarde van 'Memo1.Text' op te vragen en daar een '1' aan vast te plakken.
 • Misschien is een stukje voorbeeldcode wel handig:

  [code:1:6323b52605]
  VAR a: Real;
  {$R *.dfm}

  procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
  begin
  a := 1;
  Memo1.Text := Memo1.Text + FloatToStr (a);
  end; [/code:1:6323b52605]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.