Vraag & Antwoord

Programmeren

Een compiler voor de taal C [b]

8 antwoorden
  • Hallo allemaal, Ik ben op zoek naar een compiler waarin ik C kan schrijven. Ik wil beginnen dus ik ben op zoek naar een heel envoudige compiler. Ik heb al veel verschillende compilers gedownload maar die zijn of te ingewikkeld (C/C++) en dan vooral de nadruk op C++ of het is shareware. Ik hoop dat er iemand is die me kan vertellen waar ik een goede compiler kan downloaden (gratis uiteraard). alvast bedankt :)
  • hey probeer het eens met DevC++ tis dan wel een C++ compiler maar je ken er net zo goed C op doen ;) http://www.bloodshed.net/devcpp.html succes voor vragen, ga je gang ;)
  • GCC is ook een bekende. http://gcc.gnu.org/
  • die DevC++ is een goeie :D dankje. Maar nu zit ik met een ander probleem ik heb wat geschreven en wil het laten compileren maar nu zie ik alleen een flits van cmd, het opent zich en meteen is het weer weg hoe komt dit?
  • omdat hij met een return gelijk alle in gebruik genomen ruimte vrijgeeft(althans als de main een return gebruikt), probeer het eens met aan het einde van je main deze code: [code:1:ab88623b0d] void main(void) { /* jou code.. */ getch(); } [/code:1:ab88623b0d] en voor c++ [code:1:ab88623b0d] int main() { /* jou code.. */ cin.get(); } [/code:1:ab88623b0d] succes
  • Gcc is dacht ik gewoon command line werk. Je moet dus zelf een cmd venster openen en de code ingeven. Of je moet werken met de een editor, die de code door de compiler haalt, en het resultaat ervan weer opvangt en presenteert. Maar daar zul je jezelf toch wat meer in moeten verdiepen.
  • [quote:c31a6455ea="gerben"]Gcc is dacht ik gewoon command line werk. Je moet dus zelf een cmd venster openen en de code ingeven. Of je moet werken met de een editor, die de code door de compiler haalt, en het resultaat ervan weer opvangt en presenteert. Maar daar zul je jezelf toch wat meer in moeten verdiepen.[/quote:c31a6455ea] Dev-C++ gebruikt de GCC compiler via MinGW... Als je vanuit Dev-C++ de 'compile & run' functie gebruikt, en er geen compiler- of linkerfouten optreden geeft Dev-C++ geen feedback van gcc en start je programma direct. In het geval van fouten worden deze inderdaad opgevangen en gepresenteerd. En zoals [b:c31a6455ea]...NoiK[/b:c31a6455ea] zei inderdaad, moet je aan het einde van je programma een 'pauze' zetten om te voorkomen dat het command-venster gelijk sluit na afloop.
  • pauze was denk ook het woord wat ik zocht :P maja ut nut van die twee stukjes code is om te zorgen dat alles aanblijft staan totdat er op een toets wordt gedrukt(en jij dus rustig kan kijken wat er allemaal is "geprint")

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.