Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Programma schrijven

Capone
4 antwoorden
 • Er is mij door een tante gevraagd een programma te schrijven waarin simpelweg een database aangemaakt wordt waarin gegevens kunnen verwijderd, ingevoegd, aangepast kunnen worden. Het gaat niet over iets online, maar een database op een computer zelf, en het is de bedoeling dat het simpel kan overgedragen op andere computers. Ik heb een basis van Java onder de knie en beheers ook de basis van Flash (+ een heel beginnende basis van actionschript).

  Nu heb ik echter geen idee hoe ik het best met zo'n database van start kan gaan. Ik kan namelijk wel gegevens van en naar een excel/word file schrijven met java, maar dit lijkt me vrij omslachtig, en om hiermee een mooi .exe file te maken lijkt me ook al niet te simpel. Een mooi programma maken is met Flash dan weer niet echt moeilijk, maar het programmeren zelf vind ik dan weer minder evident. Mijn vraag is nu: heeft er iemand een idee hoe dit probleem op de meest simpele manierop te lossen: maw in welke taal en dergelijke. Ik veronderstel dat ik wel wat zal moeten bijschaven aan 1 van de 2 talen, maar na ruime zoektocht op het net heb ik niet echt iets gevonden wat me erg geschikt lijkt hiervoor. Iemand die een voorstel heeft of enkele handige links die me rechtstreeks hiermee kunnen helpen?

  Thx alvast
  LPC
 • Voor zoiets simpels kun je gewoon Visual Basic gebruiken. Ik weet het het klinkt vies en Noobish maar je kan hiermee heel simpel een formulier opbouwen voor Access (ook weer iets vies I know).
 • Of ze kan gewoon Access aanschaffen :)
 • Om te beginnen is Flash totaal niet geschikt voor dit soort doeleinden. Java wel, maar dat kost je veel werk voor wat je wilt. Zoals hierboven gezegd kun je prima Access gebruiken met formulieren en eventueel wat macro's. Wil je toch een eigen programma dan raad ik je een .NET 2.0 taal aan, zoals VB.NET of C#. De taal maakt weinig uit; je zult toch maar enkele regels programmacode hoeven te schrijven gezien Visual Studio* vrij geavanceerde data presentatie en bewerking voor je kan doen.

  * Visual Studio 2005 is de ontwikkelomgeving voor o.a. .NET 2.0. Express edities zijn gratis en beschikbaar voor zowel C# en ASP.NET. Er zitten goede quick starts bij en alles spreekt wel aardig voor zich als je een beetje affiniteit hebt met ontwikkelomgevingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.