Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

dagen (maandag, dinsdag, woensdag, etc) berekenen VBA excel

Jan bakker
2 antwoorden
 • Ik heb een sheet van een willekeurige maand waarbij ik in de eerste kolom de dagen van de maand heb staan (1,2,3 etc). Nu wil ik in de tweede kolom de betreffende dagen afdrukken.
  Dus als ik bijvoorbeeld de sheet van oktober 2007 print dan berekent die netjes dat 31 dagen zijn, zet die dagen in kolom een maar hoe bereken ik nu in VBA dat 1 oktober een maandag was en 2 oktober een dinsdag? zodat ik die maandag, dinsdag, woensdag etc. in kolom twee kan laten zetten en zo mijn sheet weer iets completer maak.

  Iemand tips? :roll:
 • [quote:552aafce55="markPEDD"]Iemand tips? :roll:[/quote:552aafce55]Ik wilde een tip geven, maar de functie is zo klein, dat ik hem maar helemaal geef :wink:
  [code:1:552aafce55]
  Public Function BepaalWeekdag(ByVal datum As Date) As String

  If Not IsDate(datum) Then
  BepaalWeekdag = "Ongeldige invoer"
  Else
  BepaalWeekdag = WeekdayName(Weekday(datum, vbUseSystemDayOfWeek))
  End If

  End Function
  [/code:1:552aafce55]
  Je moet dus een datum meegeven, en dan krijg je een string terug.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.