Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Do Loop met RS 232 wil maar niet goed gaan

janvh
2 antwoorden
 • Om communicatie via de compoort te realiseren mak ik gebruik van VB6.
  Met de opdracht mscomm1 moet dit mogelijk zijn.

  Na lang zoeken een voorbeeld Terminal VB6 code op de site van Microsoft gevonden. Na wat aanpassingen lukte het mij om te communiceren met de randapparatuur.
  Om data uit de randapparatuur te krijgen moet er gewerkt worden met vraag en antwoord.
  Wat uitleg:
  Om bepaalde data uit de randapparatuur te krijgen wordt er een vraag, de randapparatuur reageert en geeft via de RS232 antwoordt.
  Wanneer ik binnen het programma één enkele vraag stel ontvang ik de gewenste informatie.
  Wanneer ik gebruik maak van een Do Loop, om zo meerdere vragen achter elkaar naar de compoort te sturen, kan ik bijvoorbeeld met de muis (aanklikken "stoppen") dit niet stoppen en de Do Loop blijft in een lus oneindig door gaan.

  Wie heeft een idee hoe je binnen VB6 dit kunt voorkomen.

  Ik wil eigenlijk de Non Stop de Compoort benaderen met een vraag en toch het programma te kunnen beheren door verschillende opties aan of uit te zetten. Of om de communictatie via een enkel muis klik te stoppen.
 • Als je werkt met vraag en antwoord, kan het niet zo zijn dat je een aantal vragen wegstuurd zonder te kijken of je antwoord krijgt van de vorige vraag. Althans dat lijkt mij zo. Als je een do loop uitvoert zonder events af te vangen, kom je hier nooit uit. Gebruik dan in de do loop in ieder geval de volgende code

  Do
  DoEvents
  Loop Until Poll_complete Or Time_out

  Hierdoor worden de andere events ook afgevuurd en kan je reageren op bijv mousedown of onclick events.

  Jan Willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.