Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[c#] datetimepicker next day

sc
8 antwoorden
 • weet er iemand hoe je bij een datetimepicker via een code de volgende dag te selecteren, zodat de value van die datetimepicker de volgende dag aanduid? hij zou dan wel ook moeten doen bij het begin van een niewe maand, dus bvb als het de 31ste januarie is, en ik laat hem naar de volgende dag gaan, dat hij niet zegt 32 januarie maar 1 februari

  sander
 • Geen idee of het werkt: dag selecteren, waarde uitlezen, dag bij die waarde optellen (date + TimeSpan.FromDays(1)) en die datum dan weer in de value van de datetimepicker stoppen…
 • Heel eenvoudig, door 1 dag bij de waarde van het control op te tellen:
  [code:1:68f2813c30]dateTimePicker1.Value = dateTimePicker1.Value.AddDays(1);[/code:1:68f2813c30]
 • het werkt! bedankt!
 • Nog 1 enkel vraagje…
  zit er in die datetimepicker een waarde die aanduid welke week we zijn, bvb, week 42.. van het jaar dus, dus eigenlijk is het doel dat ik zelf een week zeg en dat hij dan de datums toont, maa rik zou juist meoten weten hoe ik deze waarde van de week er uit kan halen of er in zetten. kan dat?
 • [quote:157cce5456="sc"]Nog 1 enkel vraagje…
  zit er in die datetimepicker een waarde die aanduid welke week we zijn, bvb, week 42.. van het jaar dus,
  [/quote:157cce5456]Nee.
  [quote:157cce5456="sc"]dus eigenlijk is het doel dat ik zelf een week zeg en dat hij dan de datums toont, maa rik zou juist meoten weten hoe ik deze waarde van de week er uit kan halen of er in zetten. kan dat?[/quote:157cce5456]Als je de week wil bepalen waarin een datum valt, dan ja. Klein (niet volledig) voorbeeld:[code:1:157cce5456]
  System.Globalization.GregorianCalendar calendar = new System.Globalization.GregorianCalendar();
  int week = calendar.GetWeekOfYear(datetimepicker1.Value, System.Globalization.CalendarWeekRule.FirstFourDayWeek, DayOfWeek.Monday);
  [/code:1:157cce5456]Variabele week bevat dan het weeknummer.
  Wil je voor een week de data bepalen die in die week vallen, dan zul je toch echt moeten gaan programmeren.
  Om een voorzetje te geven:
  - bepaal eerst in welke week 1 januari van het gewenste jaar valt (52, 53 of 1)
  - tel vervolgens 7 * je weeknummer bij 1 januari op, waarbij je weeknummer met 1 verlaagt wanneer 1 januari in week 1 begint *
  - bepaal daarna of de datum die je krijgt op maandag valt. Indien ja: je hebt de eerste dag van je week te pakken, de rest kun je er zo bij optellen. Indien nee: tel terug tot de maandag voor je resultaat datum. Daarna heb je weer je eerste datum van de week te pakken.

  * Dit moet je doen, omdat je anders een week te ver zit (1 + weeknummer)

  Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, als het niet zo is, dan lees ik het wel. Dit is trouwens wel een leuke oefening :wink:
 • ik had eigenlijk een andere manier in gedachten:
  (als het programma start, wordt de week waarin we zijn opgehaald en het jaar. de datum word ook geladen van elke dag met behulp van de adddays(int)…)
  als ik dan naar de volgende week zou gaan zou ik tellen hoeveel weken ik verder ga, en dan via mijn datetimepicker altijd dagen bijtellen. bvb we zijn maandag 26 november. dan staat er in mijn week waarde = 48. als ik dan de knop van volgende week indruk word er getelt. elke keer dat ik klik gaat er 1 waarde bij. dus bij 1 keer klikken telt hij de datum van maandag 7 dagen bij(via de datetimepicker, die datetimepicker zegt dan dat het de 3de is) en zo voor elke dag. als ik dan nog eens klik op volgende week, dan word 2 maal die zeven dagen bij gelelt… en zo voor alle dagen. als ik dan nog eens klik ben ik al drie weken verwijderd van de huidige week. dus 3 maal zeven dagen bijgetelt. Ik leg het misschien wat ingewikkeld uit. dat komt omdat ik er zelf nog niet helemaal uit ben. ik moet het nog wat opkuisen!

  bedankt voor je stukje code om de week te laden! het werkt perfect!

  sander
 • [quote:136c605f98="sc"]<knip>Ik leg het misschien wat ingewikkeld uit. dat komt omdat ik er zelf nog niet helemaal uit ben. ik moet het nog wat opkuisen!
  [/quote:136c605f98]Ik begrijp er eerlijk gezegd helemaal niks van :o, maar dat geeft niks toch? Als je zelf maar weet wat je wil :wink:.
  [quote:136c605f98="sc"]bedankt voor je stukje code om de week te laden! het werkt perfect!

  sander[/quote:136c605f98]Graag gedaan, zoals ik al zei, het is een leuke oefening.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.