Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

UAC probleem!!

Phaldmmor
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben voor mijn stagebedrijf bezig met AutoIt. Ze hebben mij gevraagd of ik misschien ervoor kon zorgen, dat bepaalde software automatisch m.b.v AutoIt op Windows Vista kon worden geinstalleerd. Maar nou is er een klein probleem. Om het goed te laten functioneren moet Gebruikersaccountbeheer (oftewel UAC) uitgeschakeld worden. Dit kan natuurlijk handmatig, maar ik wil het zo automatisch mogelijk krijgen. Weet iemand hoe je deze UAC m.b.v. AutoIt, delphi of een ander scripttaal kan uitschakelen? .bat is natuurlijk ook goed, maakt mij niet uit hoe, als het maar automatisch gaat! Het probleem dat het niet met AutoIt kan, komt door de beveiliging van UAC:

  [img:ae66547cf4]http://www.windowsdevcenter.com/windows/2006/12/19/graphics/uac_prompt.jpg[/img:ae66547cf4]

  Ik krijg dan zoiets. Zoals je ziet is achter dit scherm, alles transparant zwart/grijs. Mijn script e.d. wordt gewoon stil gezet :cry: . Niet bepaald leuk! Daarom vroeg ik me af of iemand weet, of dit met een scripttaal automatisch uit valt te zetten. Ik ben niet lui! Maar zo hoeft men, voordat ze het script runnen, niet meer UAC uit te schakelen. Dan wordt het ook nooit vergeten. Voorkomt een hoop problemen. Weet iemand een oplossing? Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet, Erik
 • En als je je script zelf nu eens start met administrator rechten? Dan hoef je maar een keer toestemming te geven en zal hij ook niet in het midden van het script opeens stoppen.
 • Het account dat ik gebruik had al administrator rechten :roll:
 • Weet echt niemand, hoe je dit (met behulp van een programmeer taal) kunt oplossen? Ik bedoel, ik weet het niet. Maar er zou toch wel ergens hier op dit forum een programmeur zijn die dit weet. Maakt niet uit met wat, delphi, ms-dos commando's…… Als het maar lukt :D

  MVG, Erik
 • Volgens mij kan je het alleen oplossen door UAC uit te schakelen. Weet echter niet of dit nou een verstandig is om te doen zonder dat de gebruiker daar op de hoogte van is en of dit uberhaubt kan. Als het op je eigen netwerk doet kan je UAC uitschakelen via GP.
 • Eeehhhh Phaldmmor, kan je uberhaupt wel lezen? :? Ik WEET hoe je UAC uit kan schakelen, maar ik wil dit automatisch in een script bouwen, lees het bovenste maar even heeeeeel goed door ;)

  MVG, Erik
 • [quote:da7cb3d81d="Erik0"]Eeehhhh Phaldmmor, kan je uberhaupt wel lezen? :? Ik WEET hoe je UAC uit kan schakelen, maar ik wil dit automatisch in een script bouwen, lees het bovenste maar even heeeeeel goed door ;)

  MVG, Erik[/quote:da7cb3d81d]Door zo'n reactie zou ik bijna niet reageren…..

  Anyway, het doel van UAC is nu juist om er voor te zorgen dat scripts niet zonder meer uitgevoerd kunnen worden.

  Wat jij wil, kan dus niet. Punt. Het feit dat Microsoft geen goede naam op het gebied van beveiliging heeft, wil niet zeggen dat ze dit niet hebben dichtgetimmerd.

  Het zou toch heel vreemd zijn, dat een script het beveiligingsmechanisme dat het draaien van datzelfde script moet controleren, deze beveiliging kan uitschakelen.

  Dus, Phaldmmor heeft gelijk met zijn opmerking dat je UAC moet uitschakelen om van de meldingen af te zijn. Ook al is dat niet wat jij graag wil.
 • Kijk, DAT wou ik nou horen, een duidelijk antwoord. Bij Phaldmmor leek het echt alsof hij het niet begreep :? . Maar vroeg me gewoon af of dit mogelijk was. Nu ik weet dat dit niet zo is, hoef ik het verder niet meer te proberen.

  Bedankt voor jullie reacties,

  MVG, Erik

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.