Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Complete noob vraag...

NoTurns
5 antwoorden
 • Ik heb een paar dagen geleden Visual Basic .NET 2008 Express gedownload en ben daar nu al wat dagen mee aan het spelen. Ik heb totaal geen ervaring met programmeren maar het lijkt me wel heel leuk en ik heb al aardig voor ogen wat voor een programmetje (voor mezelf) ik zou willen maken.

  Nu zou ik graag willen weten waar ik moet beginnen als ik wil leren hoe ik een zelf geschreven programma een ander programma kan laten "scannen" zeg maar, om vervolgens deze gescande data in een tabelletje weer te geven. Het gaat er dus om dat het programmatje informatie (tekst) uit een ander programma kan halen en vervolgens weer kan geven.

  Kan dit en zo ja heeft dit dan ook een specifieke naam? (kan ik weer even verder googlen) Kunnen jullie me misschien op weg helpen met waar ik zoiets kan leren?

  Bedankt!
 • Je wilt een programma maken, die informatie leest, ( van een *.txt bestand? )
  en dan weergeeft in een tabel?

  - Geef eens een sample van die informatie
 • Nou nee, niet zozeer vanaf een tekstbestand maar meer vanuit een ander programma.

  Stel dat ik een programmatje in VB maak waarin je op verschillende pagina's verschillende lijsten met informatie kunt selecteren. Nu wil ik graag weten hoe ik een programmatje kan maken dat informatie (wat aan bepaalde criteria voldoet) uit dat andere programma kan halen, als het ware "scannen voor informatie" dus.

  Ben ik zo duidelijk genoeg?

  Alvast bedankt!
 • Je kan je programma laten zoeken naar bepaalde stuk text. Stel Je wilt alle text selecteren die tussen haakjes staat "()" dan kan je zo je code opstellen het was een tijd geleden maar dit kan werkt waarschijnlijk wel:

  [code:1:cd89055d1f]
  Dim StrToSearch As String
  Dim Open,Close As Integer

  StrToSearch=RichEdit1.Text;
  Do While StrToSearch.IndexOf("(")<>-1
  Open=StrToSearch.IndexOf("(")
  Close=StrToSearch.IndexOf(")")+1

  RichEdit2.Text = RichEdit2.Text & vbCrLf & StrToSearch.Substring(Open,Close-Open))
  DeleteString(StrToSearch,Open,Close-Open)
  Loop
  [/code:1:cd89055d1f]

  De code werkt ( miss ) niet maar je begrijpt het wel
 • In Windows kan informatie tussen twee applicaties worden uitgewisseld door middel van Windows Messages (een voorbeeld, wel geschreven in C#, staat hier).

  Als je de applicatie waar je de informatie uit wilt halen zelf schrijft, dan kan je natuurlijk zelf de betreffende code schrijven voor het over en weer versturen van de informatie.

  Indien je echter tekst wilt halen uit een applicatie die je niet zelf geschreven hebt, wordt het een stuk lastiger (maar niet onmogelijk!). Hiervoor heb je enkele functies uit de Windows API nodig. Hier legt iemand kort uit welke functies er benodigd zijn. Een handige site voor een overzicht van allerlei Windows API functies en hoe deze aan te roepen zijn vanuit .NET vind je hier.

  Er zijn in de Windows API messages speciaal bedoeld voor het opvragen van teksten uit componenten in een applicatie. Voor een codevoorbeeld kan je ook nog hier kijken, waar een voorbeeld staat van een stuk code dat ongeveer doet wat je wilt.

  Succes ermee!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.