Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Boek over programmeertechnieken

jasperlevink
10 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik beheers intussen een aantal talen, maar heb nooit een echte programmeeropleiding gevolgd. Zo wees [i:fa91be221f]Pinky & The Brain[/i:fa91be221f] me recent op de winst die behaald kan worden met tail-recursie. Iets waar ik nog nooit van gehoord had.

  Mijn kennis gaat eigenlijk niet veel verder dan de binary search :oops:

  Ongetwijfeld zijn er meer technieken om bepaalde dingen efficient te doen en ik zou hier graag meer over leren! Wie zou mij daarover een boek aan kunnen bevelen?

  Het boek mag Engels en Nederlands zijn. (Engels heeft een lichte voorkeur, zit momenteel niet in Nederland, dus Engelse boeken zijn waarschijnlijk net wat makkelijker aan te komen)
  Ik ben niet bang voor wiskunde, dus het boek mag technisch zijn!

  Ik heb geen idee of zulke boeken met een bepaalde taal in het achterhoofd geschreven worden. Ik kan uit de weg met verschillende talen, maar mocht dat zo zijn heeft C++ de voorkeur.

  Hopelijk kan iemand me aan een geschikte titel helpen!
  Bedankt en met vriendelijke groet,
  Jasper
 • Wat denken jullie hiervan?
  Amzon link
  Jasper
 • Ken het boek niet, maar het lijkt me vooral op C++ te focussen. Als je je in die taal wilt verdiepen is het een prima boek denk ik, geschreven door Elstrup, één van de makers van C++.
  Als je echter meer over programmeer technieken wilt leren kun je misschien beter gaan voor een boek dat algoritmen of data-stucturen behandelt.
 • En zoiets dan
  Nog een amazon link?
  Ik heb al wel begrepen dat het zware materie is, en ik verwacht niet dat ik het zomaar van voren naar achteren zou kunnen lezen. Maar dat het juist voor de langere termijn handig zou kunnen zijn.

  Groeten

  PS Dollartechnisch trouwens een prima tijd om boeken in de US te bestellen :)
 • Laat ik ook eens een voorstel doen: Introduction to the Design & Analysis of Algorithms (ik hem 'em zelf ook :) ). Het is een boek met veel programmeerproblemen en oplossingen zoals kortste pad bepaling, diverse sorteeralgoritmen, etc. die ook voor de niet-wiskundigen onder ons is te begrijpen. Nadeel is wel dat het aan de prijzige kant is. Om een indruk te krijgen zie ook het voorbeeldhoofdstuk op de site van de uitgever.

  [quote:34d844e072="Pinky & The Brain"][…] een prima boek denk ik, geschreven door Elstrup, één van de makers van C++. […][/quote:34d844e072]
  Nee, die heet niet Elstrup, maar [i:34d844e072]Stroustrup[/i:34d844e072] :D
 • [quote:29ecc63cca="SHARK"]Laat ik ook eens een voorstel doen: Introduction to the Design & Analysis of Algorithms (ik hem 'em zelf ook :) ). Het is een boek met veel programmeerproblemen en oplossingen zoals kortste pad bepaling, diverse sorteeralgoritmen, etc. die ook voor de niet-wiskundigen onder ons is te begrijpen. Nadeel is wel dat het aan de prijzige kant is. Om een indruk te krijgen zie ook het voorbeeldhoofdstuk op de site van de uitgever.[/quote:29ecc63cca]
  Dat klinkt als een goed boek, al ken ik het niet, maar het behandelt toch de nodige onderwerpen die je helpen om een beter inzicht in algoritmen en computerproblemen te krijgen.
  Overigens leek deze ook wel interessant, maar ik heb begrepen dat er nogal wat fouten in dit boek zitten.

  [quote:29ecc63cca]
  [quote:29ecc63cca="Pinky & The Brain"][…] een prima boek denk ik, geschreven door Elstrup, één van de makers van C++. […][/quote:29ecc63cca]
  Nee, die heet niet Elstrup, maar [i:29ecc63cca]Stroustrup[/i:29ecc63cca] :D[/quote:29ecc63cca]
  Ha ha ha, wat dom dat ik daar zo overheen las! :lol:
  De door Jasper zelf aangedragen boeken-serie is echter wel van Knuth, de ontwikkelaar van o.a. Tex! :wink: (heb ik nu wel de juiste persoon bij de naam geplakt :lol:)
  Dat lijkt me ook een zeer geschikt werk, maar SHARK's voorstel lijkt ook erg goed.
 • Dat had ik ook begrepen Pinky :) Dus ik denk dat je goed zit!

  Ik heb het boek van Knuth besteld, ik kreeg deze namelijk ook aanbevolen door mijn prof.. Een computer scientist from origin.

  Bedankt voor jullie opties!
  Als ik deze uit heb kom ik zeker weer terug :D

  Bedankt!
 • Weet waar je aan begint, want dat boek van Knuth is ongelooflijk taaie kost en het stamt nog uit de 'prehistorie' …

  Enkele tips die een stuk lichter (maar daarom niet minder) zijn :
  = Head First : Object Oriented Analysis & Design
  = Head First : Design Patterns
  Link : http://www.oreilly.com/catalog/hfdesignpat/

  De code die op plaatsen in de boeken gebruikt wordt is weliswaar java, maar het is leesbaar genoeg om het onderwerp te begrijpen.
 • Hi Jafo!
  Bedankt voor je tip.
  Helaas is dit toch niet helemaal wat ik zoek. Naast dat mij de boeken iets te kinderachtig opgezet lijken, ben ik meer op zoek naar diepgang op een andere laag. Niet naar het desingproces als geheel, maar concrete probleemaanpak en efficientie. (Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat deze nauw verweven zijn)

  Ik moet zeggen dat ik het boek van Knuth (nog) niet slecht leesbaar vind. (moet er natuurlijk wel bij vertellen dat ik een technische opleiding volg en dus wel vaker zulke kost voorgeschoteld krijg) Eigenlijk vind ik dat hij best luchtig schrijft! Het is een heel technische aanpak, maar tot nu toe kan ik me er aardig doorheen worstelen! Ik denk dat het boek redelijk aan mijn vraag gaat voldoen!

  Toch bedankt!
  Jasper

  edit 12 april, 15:02
 • Dat 'kinderachtige' is best wel een behoorlijk effectieve manier om dat spul te leren.
  Waarom 'moeilijk' doen als het ook makkelijk kan ?

  Maar als je meer richting pure algoritmes zoekt dan zijn de Knuth-boeken idd zo'n beetje *de* basis.
  Bedenk daarbij wel dat Knuth zoals gezegd 'prehistorie' is wat programmeren betreft, waardoor je er niks in zult vinden dat je helpt bij het effectief gebruik van objecten.

  En dat is zeker in een taal als C++/C#/Java toch echt iets waar je heel veel mee kunt winnen als je (op de juiste plaatsen) design patronen en andere OO-technieken gebruikt. Om maar te zwijgen over de mogelijkheden die compilers/talen zelf tegenwoordig bieden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.