Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

c++ leren en compilen?

sanchises
10 antwoorden
 • Hee

  Ik had eerst Visual Basic, maar zoals velen wel weten is dat niet een superfijne programmeer omgeving. Nu heb ik ook PHP geleerd, maar daarmee kan je geen .exe's maken. Dat wil ik dus wel. Mij werd C++ aangeraden. Is dit een goede keuze? En wat voor compiler moet ik daarvoor gebruiken?
 • C++ is een goeie keuze. Als je er echter geen kennis van hebt zou ik toch eerder beginnen met C. C is veel wijdverspreider. En de overstap naar C++(die je toelaat nog mooier te programmeren, nl object georienteerd) zal kleiner zijn.

  Borland is een gekende en geliefde compiler.

  GCC op Linux.


  Groeten,
 • Van Visual Basic naar C++ lijkt mij niet echt een handige stap, GUI's programmeren met C++ is een heel stuk lastiger dan met VB. Ik zou dan eerder eens kijken naar C#, of wellicht zelfs Visual Basic.NET. Voor beiden zijn gratis development tools te krijgen bij Microsoft.
 • Zeer juist.

  Maar weet dan ook dat je met C# of VB.Net voor het .net framework ontwikkelt.
  Dat noem ik dan, geen echte exe's.

  Het is echter wel een zeer fijne programmeer omgeving.
 • www.cplusplus.com om de language te leren en Dev C++ als compilter geberuiken.
 • hoe werkt dat object-oriented dan ongeveer? want ik wil juist wat verder dan wat ik met Visual basic kon.
  edit: ik heb net gelezen dat C++ backward compatible is, en borland voor C++. Dit kan dus gewoon met C?
 • Object-georienteerd is gewoon een manier van programmeren..
  In 2 zinnen kan ik dit echter niet uitleggen en sowieso zal je via google meer duidelijke info vinden. Maar om het te leren hoef je niet persé een programmeertaal te kennen.

  Als je op de gemakkelijkste en snelste manier object georienteerd wil programmeren, dan maak je best de stap naar VB.Net
  Dit is een hele verademing tov VB en een must voor elke VB programmeur.

  C(++) daarentegen heeft een heel andere syntax. Dus C-syntax én object georienteerd leren zal je meerdere maanden intensief zoet houden.
  Let wel: C is NIET object georienteerd, C++ wel.

  Wil je voornamelijk database gedreven applicaties maken dan blijf je best bij VB.Net. Je zal er meer plezier aan beleven.
 • [quote:bc9b22efa3="abraracourcix"]Maar weet dan ook dat je met C# of VB.Net voor het .net framework ontwikkelt.
  Dat noem ik dan, geen echte exe's.[/quote:bc9b22efa3]Tja, maar als je zo gaat beginnen: voor GUI's met C++ heb je ook extra libraries nodig (MFC of iets als GTK).

  Het verschil tussen C en C++ is juist het object-georienteerde karakter van de laatste.
 • ik wil absoluut níet database-georienteerd werken (of hoogstens een héél klein beetje), dus ik weet niet of VB.net een goed idee is. Is het misschien een idee om eerst C te leren en daarna eventueel de overstap naar C++ te maken, of is de overstap van VB naar C++ even groot als van C naar C++ (overigens met een andere syntax kan ik wel werken, ik ken bijv. ook php, dat is ook stukken anders dan vb(
 • [quote:621d3e63c9="sanchises"]ik wil absoluut níet database-georienteerd werken (of hoogstens een héél klein beetje), dus ik weet niet of VB.net een goed idee is.[/quote:621d3e63c9]Tja, database georienteerd programmeren is 1, de programmeertaal is 2. Misschien dat VB veel gebruikt voor databases. Maar daar zou ik nou eens helemaal geen rekening mee houden. Zeker als je dat niet eens wilt gebruiken. Zover ik weet zijn er heel veel talen die OO ondersteunen: Delphi-Pascal, C++, C#, Vb(.net), Java en zelfs ook Php. Wat wil je? Grafisch programmeren of een console tool bouwen of gewoon leuk bezig zijn? C++ zou overigens niet mijn keuze zijn voor makkelijk grafisch programmeren. Ook denk ik niet dat C++ de makkelijkste taal is om OO te leren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.