Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Problemen met Visual Basic en macro-recorder in Excel 2007

Supernert
4 antwoorden
 • Voordat ik ben overgeschakeld naar Excel 2007 heb ik diverse programma's geschreven in Visual basic voor Excel. Deze programmas zijn voor een groot deel gemaakt met behulp van de macro recorder die in Excel zit. Het blijkt dat deze programma's na de overstap naar Excel 2007 niet meer correct functioneren:

  De programma's bevatten code die grafische vormen op het Excel blad plakt, bijvoorbeeld lijnen, vierkanten, cirkels, textboxen etc. Met behulp van deze code worden complete tekeningen en figuren automatisch opgebouwd. In Excel 2007 blijken deze figuren andere kleuren, lijndikten, en lettertypen te hebben of zelfs helemaal niet meer te worden geplaatst.

  In principe zou het mogelijk moeten zijn de code zodanig aan te passen zodat de programma's weer correct kunnen functioneren. Er lijkt echter een onoverkomelijk probleem te zijn. De eerste keer heb ik bij het schrijven van de programma's veelvuldig gebruik gemaakt van de macro recorder: Ik zette de recorder aan, tekende een textbox of een cirkel of vierkantje, bracht de juiste kleuren en lijndikten aan en keek daarna welke code de macro-recorder had geproduceerd. Dit stukje code plakte ik in mijn programma. In Excel 2007 blijkt de macro-recorder echter helemaal geen code meer op te nemen wanneer een tekstbox of andere figuur wordt getekend. Alleen wijzigingen aan cellen blijken nog te worden opgenomen. Het lijkt nu dus onmogelijk om op een dergelijke manier programma's te schrijven.

  Wie is er ook tegen dit probleem aangelopen?
  Wie heeft een oplossing voor dit probleem?
  Is er een optie de macro recorder van Excel 2007 ook grafische wijzigingen (tekenen van vormen/shapes) te laten opnemen?
 • Ik vind het leuk om bepaalde processen/proces stappen te simuleren in excel. Hierbij maak ik gebruik van shapes uit visio en excel. De reden dat ik visio shapes pak zijn omdat daar veel procesindustrie shapes voor handen zijn. Maar ook om het geen wat jij al aan geeft niet alles door de excel macro recorder wordt opgenomen in excel. Echter alles wat ik in excel 2003 geschreven heb werk ook in 2007. Wat weleens wilt voorkomen is dat de shapes in 2003 een andere namen hebben in 2007.

  Een ander verschil is dat ik de codes van de recorder bekijk en alleen dat overneem wat nodig is.
 • De meeste programma code die ik heb gemaakt met Excel 2003 werkt bij mij nog steeds in Excel 2007. Het probleem zit hem in het kleine deel dat niet werkt, die laten de programma's vastlopen. Ik heb in 2007 geen mogelijkheid meer om dergelijke problemen op te lossen. Dit omdat de macro-recorder niet alles meer opneemt.

  Ik maak met Excel 2003 gebruik van dezelfde methode als jij (=Getyours). Met de macrorecorder neem ik een klein stukje programma op, bekijk de code en gebruik alleen datgene wat ik nodig heb in mijn programma. In 2003 werkte deze methode perfect. In 2007 wordt dus geheel geen code meer geproduceerd voor grafische functies.

  Zou je eens een testje willen doen door de macro recorder aan te zetten, een cirkel te tekenen in Excel en te kijken of de recorder bij jou iets heeft opgenomen?
 • Ja ik snap wat je bedoelt het werkt alleen nog in word en visio waarschijnlijk ook nog in de andere office programma's maar niet in excel misschien dat er speciale tools voor nodig zijn zal kijken of er wat te vinden is.

  Of misschien moet iets aan gezet worden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.