Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Hoe leer ik html?

Anoniem
None
27 antwoorden
 • Ja, in de titel is mijn vraag al duidelijk, hoe leer ik html?
  Ik ben een beginner en heb (nog) geen ict opleiding gevolgt. Dit omdat ik nog eerst de middelbare school af moet maken.
  Maar ik zal wel graag de eersten stappen willen leren, hoe ik met html om ga en hoe ik het begin van html leer.
  Alleen op internet vind ik alleen cursusen waarin je het kunt leren. Alleen hier heb ik dus niks aan want dan kan ik net zo goed even wachten tot ik een ict opleiding kan gaan doen.

  Weten jullie mischien waar ik het begin van html 'online' (gratis) kan leren? Of is die helemaal niet mogelijk?

  Ik hoor het nog wel!
 • Belangrijkere vraag : hoe goed is je Engels ? ;)

  Deze bevat al een boel info, maar of je daar als beginner wijs uit wordt ?
  http://www.w3schools.com/htmL/
 • [quote:612c74b6b5="JaFO"]Belangrijkere vraag : hoe goed is je Engels ? ;)

  Deze bevat al een boel info, maar of je daar als beginner wijs uit wordt ?
  http://www.w3schools.com/htmL/[/quote:612c74b6b5]

  Dat had ik er beter meteen bij kunnen zetten, mijn Engels is erg slecht!

  Is het echt noodzakelijk om Engels te kennen om html te leren? Of kan ik alvast een begin maken?
 • Waarom engels als het ook in het nederlands kan?

  http://www.handleidinghtml.nl/

  Je zou ook kunnen kijken naar een boek over html. Vind 't zelf vaak prettig om er een boek naast te hebben in plaats van enkel info van het net te halen.
 • Bedankt voor je link, kan ik wat nieuws gaan leren.
  En een boek is inderdaad een goeie tip! Daar ga ik dus ook is naar op zoek :wink:

  Is html wel een goeie keuze om deze taal eerst wat te verkennen ipv cc+ bijvoorbeeld?
 • c++ is een programmeertaal en - voor zover ik weet - bedoeld om losstaande programmas te maken die op een computer draaien. Dus niet zozeer webbased.

  Als je je sites dynamisch wilt maken kun je kijken naar bijvoorbeeld javascript of php.
 • Op mijn site staat ook een stel tutorials. Hou alleen in de gaten, dat de huidige praktijk uitgaat van css voor layout. Deze site is dus wat verouderd. Maar de basis van html is nog wel steeds gelijk.

  http://www.weballey.nl/
 • Html en C++ zijn helemaal verschillende dingen. Je moet voor je zelf uitmaken of je websites wilt gaan maken of programma's. Als je websites wilt gaan maken dan kan je inderdaad best beginnen met HTML te leren.

  Om een nieuwe taal aan te leren is lezen een zeer goede manier, zowel online als in boeken. ik heb zelf ook bijna al mijn basis kennis van zowel computers, programmeren en websites maken uit boeken geleerd. Eens je de basis goed onder de knie hebt kan je deze kennis elke dag nog wat bij gaan schaven door veel websites over het bepaalde thema te volgen.

  Op mijn website staat ook nog een tutorial over Basis HTML.


 • Nou ik zal ook maar ff iets toevoegen. Waarom wil je HTML leren btw, niet onbelangrijk. Wil je het leren om websites te gaan maken? Zo ja dan heb je aan HTML niet genoeg, huidige websites worden met een combinatie van HTML en CSS gemaakt. Die twee zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en het weinig zin om alleen een van de twee te leren.

  Wil je html gaan leren om alvast een begin te maken met het leren van "programmeren" dan heb je de verkeerde taal gekozen. HTML is geen programmeer taal maar een opmaak taal. PHP en Javascript zijn ook geen programmeer talen maar script talen. Ik weet niet welke ICT studie je gaat doen maar ik denk eigenlijk dat HTML niet echt iets is wat daar een hoge prioritit zal hebben. Een vriend van me die bijna klaar is met informatica doet eigenlijk niets met HTML en ik geloof ook niet dat dat in zijn studie is voorbij gekokmen.
  Wil je een [u:f1701632ab]programmeer[/u:f1701632ab] taal leren die iets met internet van doen heeft kijk dan naar Java…

  Wil je toch HTML(/CSS) leren dan is de volgende site (nl) een goed start punt om [u:f1701632ab]modern[/u:f1701632ab] gebruik van html te leren:
  http://www.sceneone.nl
 • [quote:40d76edbf2="remcoz94"]…
  Is het echt noodzakelijk om Engels te kennen om html te leren? Of kan ik alvast een begin maken?[/quote:40d76edbf2]
  Noodzakelijk misschien niet, maar het helpt wel omdat je dan de woorden eerder snapt en omdat een hele hoop van het lesmateriaal en boeken in het engels is.

  Er zijn nederlandse sites en boeken (zoals anderen al aangaven), maar die zijn vaak oud en lang niet zo uitgebreid als de engelse spullen.
  En in een aantal gevallen bestaat er niet eens een nederlandse vertaling.
 • [quote:e4be4aeb61="Drewster"]…Ik weet niet welke ICT studie je gaat doen maar ik denk eigenlijk dat HTML niet echt iets is wat daar een hoge prioritit zal hebben. Een vriend van me die bijna klaar is met informatica doet eigenlijk niets met HTML en ik geloof ook niet dat dat in zijn studie is voorbij gekokmen…[/quote:e4be4aeb61]

  Ik weet niet of je vriend vaak naar de les gaat maar ik heb 3 jaar multimedia gehad tijdens mijn opleidingen en dat ging uitsluitend over websites maken.

  Ok het was niet super uitgebreid maar het was wel een goede basis. De eerste 2 jaar krijg je normal HTML en CSS en het laatste jaar hebben wij ook nog PHP en ASP gekregen.
 • Overigens over boeken gesproken :
  Head First : HTML, with CSS & XHMTL

  De 'Head First'-serie is echt een aanrader, omdat ze op een speelse wijze veel weten uit te leggen. Het kost een paar centen, maar dan heb je zeer zeker geen miskoop in handen en je leert er ook nog wat engels van.
 • Oke, na al deze reacties van jullie denk ik tog meer aan cc+
  Ik dacht namelijk dan html voor web-site's was maar ook deels voor progameren. Maar aan jullie reacties blijkt dit verkeerd te zijn. Want ik wil wat met het programeren gaan doen.
  Heb je hier trouwens ook nog anderen bekende talen in het programmeer werk? En zo ja, is cc+ dan wel de juiste keuze om hiermee te beginnen?

  Ik ben misschien een beetje verwarrend, maar wel bedankt voor jullie reacties.
 • Op het web worden meer scripttalen gebruikt als php (of perl, tcl, ruby, etc). Ligt er maar net aan wat je wilt maken qua programma's dus.
 • [quote:f04ed8845e="gerben"]Op het web worden meer scripttalen gebruikt als php (of perl, tcl, ruby, etc). Ligt er maar net aan wat je wilt maken qua programma's dus.[/quote:f04ed8845e]

  Het is, zo als je al gemerkt zult hebben, helemaal nieuw voor mij om programma's te gaan maken. Dus wat zal jij mij aan raden, waar ik evt. wat breed mee uit de voeten kan. [i:f04ed8845e](Ik heb dus (nog) niet een echt doel of programma voor ogen wat ik wil gaan maken).[/i:f04ed8845e]
 • Op het internet zou ik met php beginnen. En dan vooral in combinatie met mysql, en eventueel ajax. Wat wil je trouwens bereiken, een beetje hobbyën, of er je beroep van maken?
 • [quote:8a67231600="gerben"]Op het internet zou ik met php beginnen. En dan vooral in combinatie met mysql, en eventueel ajax. Wat wil je trouwens bereiken, een beetje hobbyën, of er je beroep van maken?[/quote:8a67231600]

  Mooi, dan ga ik daar een boek over zoeken. Hoe bedoel je eigenlijk in combinatie met mysql en ajax?

  Het is nu niets meer dan hobbyen, ik ben nu 15 jaar. Maar ik denk er nu wel 3 jaar sireus over na om er me beroep van te maken. Ik weet nog niet precies wat of welke richting ik dan op ga. Als het maar niet game desing is. Maar de ICT kant zal het wel gaan worden, denk ik.
  Maar goed, ik heb nog een lange weg te gaan, volgend jaar examens en dan beginnen met studeren. Dus kan ik nog mooi gebruik maken om van me vrije tijd te hobbyen en nieuwe dingen te leren. :wink:
 • Mysql is een veelgebruikte database op het internet. Bijvoorbeeld dit forum (phpbb), geschreven in php, data opgeslagen in mysql. Ajax (javascript+xml)) laat je bijvoorbeeld data in een pagina updaten, zonder de rest van de pagina te veranderen, of opnieuw te downloaden.
 • Als je met freware/pen source wilt gaan programmeren, zoek dan eens op:
  * Turbo Delphi (afkomstig van Fortran)
  * Octave (ik dacht C++ achtig, iig een kloon van Matlab).
  Beiden hebben veel gebruikers die in forums met elkaar eea uitwisselen.

  PS: in de programmeer wereld alles bijna alles in het Engels…..
  Het programmeren zelf, maar ook de forums…
 • Oke, wat bedoel je precies met 'freeware/open source'?

  Ik heb twee nu twee boeken gevonden over php.
  Maar waar staat php 5 of php 4 voor?

  Ja, Ardre met me Engels is nog echt een probleem. Ik zit er aan te denken om volgend jaar naar Engeland te gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.