Vraag & Antwoord

Programmeren

een eigen besturingssysteem maken

5 antwoorden
  • hallo, ik ben maar een amateur in programmeren. maar ik wil een besturingssysteem maken voor mijzelf en familie. kan iemand helpen??? m.v.g.
  • Ik denk dat je geen flauw benul hebt, hoeveel werk je je daarmee op de hals haalt. Ga eerst maar eens wat lezen. Of meehelpen met een bestaand project.
  • het maakt niet uit hoe lang het duurt
  • Welke kennis heb je op het gebied van programmeren, en van hardware en drivers e.d. Maar kijk eens op de volgende websites. http://www.nondot.org/sabre/os/articles http://www.haiku-os.org/ http://www.reactos.org/nl/index.html Bij de laatste twee kan je meewerken aan het project.
  • Hier ben je wel even mee zoet: http://www.linuxfromscratch.org/ Maar je kunt veel beter een bestaande Linux pakken en die ombouwen naar eigen inzichten. Veel makkelijker en vooral heel veel sneller. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met een Ubuntu blokkendoos: http://sites.google.com/site/computertip/minidistributies (punt 3) Dat is een "bouwpakket" met degelijke, goedwerkende blokken, op een stabiele en betrouwbare basis. :-)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.