Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Opzetten online project

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Beste forum bezoekers,

  ik ben een jongen van twintig jaar oud met een neusje voor zaken. Onlangs heb ik een idee ontwikkeld voor het opzetten van een website en het maken van bijbehorende software. Ik kan zelf niet wachten om mijn intrede te maken in de zakenwereld en ik ben op zoek naar mensen die dit gevoel met mij delen.

  Ik kijk uit naar een selectief groepje mensen die enthousiast wordt bij het idee om een onderneming op te zetten. Samen wil ik graag vanaf nul beginnen en kijken wat wij er van kunnen maken. Misschien komen wij niet verder dan alleen maar voorbesprekingen, maar niet geschoten is altijd mis, toch?

  Als het lukt om zo een groep samen te stellen, wil ik een website opzetten die als nieuw onderdeel moet fungeren in de online sociale netwerken. Deze website zal vervolgens de basis zijn voor het creeeren van software en het aantrekken van andere ontwikkelaars en/of hun software. Graag weid ik hier verder over uit bij serieuze interesse.

  Kriebelen jouw handen om iets te doen met je leven en heb je voldoende vaardigheden of creativiteit, laat het mij dan weten en misschien kunnen we samen iets neerzetten! Ik kan mij op computerfora niet anders voorstellen dan dat het krioelt van de ambitieuze en volhardende individuen.

  Dit is absoluut geen opdracht voor een webdesigner of een software ontwerper! Dit is een bericht om mensen te leren kennen die nieuwschierig zijn naar succes en zakelijk meer uit het leven willen. Voldoe jij niet aan dit profiel, dan heeft het ook weinig zin om te reageren op deze post. Voldoe jij echter wel, een beetje of twijfel jij, laat het mij dan weten. Misschien heb je zelf ideeen of iets anders wat je graag naar de tafel zou brengen, ook dan hoor ik graag van je!

  Ondernemers en enthousiastelingen, laat je horen!
 • Dus..?
 • Wat bedoel je precies met 'Dus…?' Vuurtoren?
 • *steekt hand op*

  ben dan wel 15, maar heb kennis met websites en software!

  basswave <at> infekteddesigns <dot> nl
 • Uitstekend jongeman, als jij iets bij te dragen hebt zie ik niet in waarom jouw leeftijd iets uit zou moeten maken.

  Ik stuur je direct een email :)
 • *steekt ook zijn hand op*

  Ik ben ook 15 :P

  E-mail zie hieronder
 • [quote:99e8028ede="vuurtoren"]Dus..?[/quote:99e8028ede]

  beetje meer Enthousiasme vuurtoren!
  dit lijkt mij een perfecte kans voor jongeren en jong-volwassenen om hun intrede te maken in de ICT en zakenwereld

  ik heb hier wel wat positiefs mee.

  B.
 • Ik kan me voorstellen dat je, wanneer je een ultiem idee hebt, niet gelijk alle details op het net gooit. Nu echter lees ik vooral veel gebakken lucht, blabla, woorden die in een potje bullshit-bingo niet zouden misstaan. Of in een brochure die eenzelfde benadering kiest als multi-level-marketing systemen. Gouden bergen liggen in het verschiet… quote: "[i:767135a065]Dit is een bericht om mensen te leren kennen die nieuwschierig zijn naar succes en zakelijk meer uit het leven willen[/i:767135a065]"

  Als ik een goed idee heb maar de ballen van technische zaken zou ik - met alle respect - niet snel personen onder 18 jaar aan de basis zetten.
 • Het spijt mij dat jij er zo over denkt Vuurtoren.

  Natuurlijk probeer ik een zo enthousiast mogelijk bericht te plaatsen. Toch hoopde ik dat er duidelijk naar voren zou komen dat ik slechts op zoek ben naar mensen die mijn idee graag willen uitwerken. Ook ik zit niet op een vetpot en ben ik hier geen raar zaakje aan het verkopen, ik zou niet eens weten hoe..

  Gelukkig weet ik wel, dat bij succesvol ondernemen iedereen iets kan bijdragen. Leeftijd is daarin wat mij betreft geen beperking. En deze jongeman aan de basis zetten van mijn idee zijn jouw woorden, helaas..

  Het komt er op neer dat ik verstand heb van bepaalde zaken en van bepaalde zaken niet. Ik ben slechts op zoek naar mensen die de dit laatst genoemde kunnen op vullen.

  Ik vind het erg jammer dat mijn post zo veel negatieve reacties ontvangt(ook op andere forums). Het is niet fijn dat je de toekomstige lezers op deze manier negatief beïnvloed. Als je zo graag jouw negatieve mening wilt geven, dan verdien ik het op zijn minst dat je eerste ware interesse toont!
 • Laat jouw portfolio maar eens zien, dan kunnen mensen zien met wie ze in zee gaan.
  Ik zou nooit met een total onbekende in zee gaan. De voorbeelden van miskleunen liggen voor het oprapen. Op basis van goed vertrouwen is er ook veel misbruik daarvan gemaakt.

  Dus kom om met wat je al gepresteerd hebt….
 • Beste Andre,

  ik begrijp wat je zegt! Maar helaas geld voor mij hetzelfde.

  Mijn idee is dan ook om eerst een goede band op te bouwen met serieus geinteresserden, voor zo ver dit online mogelijk is. Natuurlijk zullen alle veiligheidsmaatregelen genomen worden, mocht het tot een echte samenwerking komen.

  Over mijn portfolio kan ik zeer kort zijn, die is namelijk leeg! Daar zitten slechts drie diploma's en nul prestaties in en dat is als jij mijn zwemdiploma's meerekent. Gelukkig is dit geen tekenend beeld voor wie ik ben of wat ik kan.

  Nogmaals, ik vind het erg jammer dat er door sommige zo krampachtig gereageerd word op mijn post. Is het zo raar om mensen in de wereld op te zoeken omdat je bepaalde talenten zoekt? En vraag ik om je bankrekeningnummer of andere persoonlijke gegevens? NEE, ik vermeld slechts dat ik een idee heb voor een website en het ontwikkelen van software en dat ik graag in conclave ga met personen die hier in geïnteresseerd zijn..

  Er is nog genoeg ruimte voor onbetrouwbaarheid, misschien is het een idee om eerst eens te beginnen met interesse!
 • Dan zul je toch eerst wat….moeten laten zien.
  Draai eerst een poos mee op het forum en leer mensen kennen en beteken wat voor ze.

  Tja, netwerken kost tijd er zijn mensen genoeg die wel wat in hun portfolio hebben… dus die hebben dan toch een streepje voor…

  Dus tijd om aan er aan te gaan werken.
  Succes!

  PS: mijn zoon fotografeert popartiesten en denkt 3-5 jaar nodig te hebben nu hij net (!) geslaagd is om er zijn brood mee te kunnen verdienen… voorlopig is hij de baas van een groepje supermarktvakkenvullers…. (neen…. niet zakkenvullers… :wink: )
 • Goh … ik hoop dat je een goede erfenis hebt gekregen, de (italiaanse) lotto hebt gewonnen of een paar suiker-ooms&tantes hebt want een bedrijf beginnen kost een hoop centen.

  Ik kan ook niks anders dan Vuurtoren hier gelijk geven, want jouw 'voorstel' zit zo vol van de typische marketing blah blah die je bij oplichters aantreft.

  Belangrijkste probleem is dat je lijkt te onderschatten hoe ingewikkeld het opzetten van een (goed) software-bedrijf is.

  Je gaat als amateur ook geen huis bouwen zonder dat je een goede architekt een tekening hebt laten maken.
  Het bouwen van software vereist vergelijkbare hoeveelheid werk, zij het dat je dan programmeurs hebt ipv metselaars & timmerlui.

  Het is echt geen kwestie van wat programmeurs van de school/straat plukken en iets in elkaar te flansen.
  Da's net zoiets als een huis bouwen door een paar klussers wat muren te laten metselen …
  Zoiets werkt misschien voor een tuinhuisje of een klein pakket voor jezelf en wat vrienden, maar voor een commercieel bedrijf zul je toch wat serieuzer te werk moeten gaan.
  Doe je dat niet dan ben je of zo failliet of je bent (onnoemelijk veel) tijd kwijt met het opruimen van de oude troep. En geloof me maar als ik zeg dat je daar niet vrolijk van wordt als je geld wilt gaan verdienen.
 • Het is en blijft jammer dat sommige mensen de online forums gebruiken ter vervanging van het gemis van een beetje macht in het echte leven.

  Ik denk niet dat het aan jullie is om te oordelen wat ik wel en niet weet van een bedrijf op zetten. Ik begrijp niet waar al dit gespuw vandaan komt, terwijl alle vragende vormen ontbreken!

  Begrijpen jullie dan niet dat elk succesvol plan begint als een hoopje onzin?
  Volgens mij ben jij het die niet helemaal begrijpt hoe ondernemen, in de volste zin van het woord, succesvol plaatsvindt JaFO..

  Ondernemen is crëeren waar nog niks was. En als je mijn posts goed hebt doorgelezen, dan zie je dat ik neerschreef ook niet op een vetpot te zitten. Dus wat doet een beginnende ondernemer nou om succesvol te worden? Die bundelt krachten!

  Het feit dat ik geen grote som op mijn bankrekening heb staan of geen indrukwekkende diploma's heb wil(NOGMAALS!!!) niks zeggen over mijn kunnen. Maar als ik jullie reacties zo doorlees, dan maak ik daar uit op dat ik als persoon in dit leven iniedergeval al meer geleerd heb dan jullie waarschijnlijk ooit zullen doen!

  Gelukkig beperkt mijn geest zich niet tot zulke gedachtes en hoop ik dan ook dat er toch nog een andere reactie uit jullie vingers kan komen.

  Misschien word het tijd dat jullie je eens gaan verdiepen in de geschiedenis van web ondernemingen en hoe deze ooit zijn begonnen. Microsoft, Hyves, Facebook, Marktplaats en zo kan ik nog wel duizenden voorbeelden noemand van uiterst succesvolle websites die vanuit het niks zijn gecrëeerd.

  Nou wil ik mijzelf absoluut niet vergelijken met Bill Gates, maar het principe blijft hetzelfde.

  Een goed idee is een goed idee en niemand kan daar om heen. Een goed idee verdiend het dus altijd om serieus naar gekeken te worden!

  Het is overigens een beetje slappjes om zelf de wijsneus uit te hangen, en vervolgens commentaar te geven op mijn post door te zeggen dat het doet denken aan een oplichterspost! Een neger vol behangen met goud die in de duurste mercedes rijdt maar om de een of andere reden toch nikies schijnt te dragen, roept bij mij ook direct het oordeel van een crimineel op..

  Wil dat zeggen dat mijn oordeel ook maar íets van waarde bevat…?
 • [quote:23a36fade5="JaFO"]Goh … ik hoop dat je een goede erfenis hebt gekregen, de (italiaanse) lotto hebt gewonnen of een paar suiker-ooms&tantes hebt want een bedrijf beginnen kost een hoop centen.

  Ik kan ook niks anders dan Vuurtoren hier gelijk geven, want jouw 'voorstel' zit zo vol van de typische marketing blah blah die je bij oplichters aantreft.

  Belangrijkste probleem is dat je lijkt te onderschatten hoe ingewikkeld het opzetten van een (goed) software-bedrijf is.

  Je gaat als amateur ook geen huis bouwen zonder dat je een goede architekt een tekening hebt laten maken.
  Het bouwen van software vereist vergelijkbare hoeveelheid werk, zij het dat je dan programmeurs hebt ipv metselaars & timmerlui.

  Het is echt geen kwestie van wat programmeurs van de school/straat plukken en iets in elkaar te flansen.
  Da's net zoiets als een huis bouwen door een paar klussers wat muren te laten metselen …
  Zoiets werkt misschien voor een tuinhuisje of een klein pakket voor jezelf en wat vrienden, maar voor een commercieel bedrijf zul je toch wat serieuzer te werk moeten gaan.
  Doe je dat niet dan ben je of zo failliet of je bent (onnoemelijk veel) tijd kwijt met het opruimen van de oude troep. En geloof me maar als ik zeg dat je daar niet vrolijk van wordt als je geld wilt gaan verdienen.[/quote:23a36fade5]


  Volgens mij moet je ergens beginnen als je niet thuis bent in een wereldje, toch? Dit is slechts één van mijn manieren om meer thuis te geraken in de omgeving van de ICT. Aan je nutteloze, bijna hersenloze commentaar heb ik dus niks.

  Echter, als je tips hebt waardoor ik professionelere kringen kan bereiken dan hoor ik die uiteraard graag van je!!!
 • tja … als je met schelden begint dan heeft het geen zin om verder te discussieeren.

  Of je dat geld nu wel of niet hebt maakt niks uit. Het gaat je gewoon een hoop centen kosten, tenzij je een paar HBO'ers kunt vinden die voor niks willen werken (en dat denk-niveau hebben je belangrijkste werknemers nodig). En dan noem ik nog niet eens de spullen die je nodig hebt om dergelijke dingen te maken (niet bepaald gratis).

  En waarom is het zo moeilijk te begrijpen dat het maken van software net zo moeilijk is als het bouwen van een huis ?
  Denk je werkelijk dat ik een grapje maak ?
  Er is een serieus groot verschil tussen een degelijk ontworpen pakket en iets dat in een paar weken in elkaar geknutseld is door een hobbyist.

  En als je zo'n "geweldige ondernemer" bent dan moet het toch makkelijk zijn om een paar voorbeelden te noemen van zaken die je al bereikt hebt?

  [quote:eb1ea27bba]
  Misschien word het tijd dat jullie je eens gaan verdiepen in de geschiedenis van web ondernemingen en hoe deze ooit zijn begonnen. Microsoft, Hyves, Facebook, Marktplaats en zo kan ik nog wel duizenden voorbeelden noemand van uiterst succesvolle websites die vanuit het niks zijn gecrëeerd.
  [/quote:eb1ea27bba]
  En voor elk succes zijn er miljoenen die na een jaar al gestrand zijn …
  Of heb je niks meegekregen van de dot.com ellende vorige eeuw ?
  (ik zal maar niet zeggen dat Microsoft geen website is of dat Marktplaats al eeuwen geleden is overgenomen door eBay, dat Hyves waarschijnlijk door Facebook overgenomen zal worden als het niet eerder failliet gaat ;))

  Ik heb zelf mijn twijffels over jouw 'geweldige' idee aangezien het klinkt alsof je wilt meeliften op de 'sociale netwerk'-hype.
  Sterker nog … het klinkt naar Sourceforge.net of naar een van de vele Linux-distro's
 • Je praat en je praat maar nuttige woorden heb ik van jou kant nog niet mogen lezen :(

  Het irritteert mij zwaar dat je duidelijk bezig bent met praten zonder dat je mijn originele post goed hebt doorgelezen..

  Er staat namelijk, graag zou ik SAMEN VANAF NUL wil beginnen. In de verdere posts staat ook geschreven dat ik een BEGINNENDE ondernemer ben. Ik heb dan ook nergens neergeschreven dat ik een geweldige ondernemer ben, wel dat ik een neusje voor zaken heb!! Ook hier blijkt dus weer uit dat je mijn posts maar half/half doorleest en vervolgens begint aan je tirade..

  Ook wordt uit mijn posts niet duidelijk of ik zelf een reeel beeld heb van de kosten die er aan verbonden kunnen zijn. Wederom trek je dus conclusies die nergens op gebaseerd zijn.

  Ook is het jammer dat je zonder enige aanleiding denkt dat ik wil mee hoppen op de hype van de sociale netwerken..

  Ten eerste zijn de sociale netwerken geen hype, maar een begin van hoe de toekomst er uit zal gaan zien.
  Ten tweede weet jij helemaal niet wat voor vernieuwends ik aan wil gaan brengen tussen de al bestaande sociale netwerken.

  En waar maak je uit op dat ik jouw vergelijking met het bouwen van een huis niet begrijp? Ik vind het alleen een beetje onzin dat je een statement maakt 'of the obvious'. Jij gaat er van uit dat ik bepaalde zaken niet weet of kan weten, en trekt daar je eigen conclusies uit.. een beetje sneu is het wel want ik ga er van uit dat je een volwassen persoon bent..

  Wat weet jij nou eigenlijk van mijn plan dan behalve dat ik mijn originele post misschien wat minder 'cornier' had mogen opstellen en dat ik een beginnende ondernemer ben?

  Wat was er mis geweest met een normale post richting mij? Een post waarin jij jouw kennis met mij deeld? Een post waarin je mij tips geeft van de zaken die jij wél weet? Wat heb ik nou aan deze domme stukjes van jouw?

  En het feit dat milioenen web ideeen zijn gestrand, hoeft absoluut geen voorbode te zijn voor mijn plan!!!!!! Als dit wel zo was, dan zou dat betekenen dat niet 'elk begin moeilijk is' maar dat we 'elk begin maar beter kunnen laten omdat er mensen zijn die het niet gelukt is'

  Al met al, heb ik van jouw nog niks gelezen wat ik niet binnen een aantal minuten in een nieuwe post heb kunnne weerleggen. Maar in plaats van dat je jouw fout erkend, blijf je maar volhouden en in herhaling vallen..

  ERG SNEU beste man!!!!!

  Jij bent een lid op dit forum die de uitnodiging om ideeen te plaatsen totaal van de kaart veegt, erg jammer! Negatieve onwetende mensen hebben we al genoeg op deze wereld..

  Ik ben gewoon een jongen met een idee die ergens moet beginnen. Nu begrijp wat succesvolle mensen werkelijk bedoelen als ze het hebben over hoe negatief omstanders zijn tijdens de lange weg die zij voorafgaand aan hun succes hebben moeten afleggen..

  Voor mij is dat een pluspunt want het geeft mij brandstof om door te gaan

  Echter is het jammer voor jouw. Dit is namelijk wie jij bent en er is volgens mij weinig kans dat jij in dit opzicht als persoon ooit nog zult veranderen. Ik heb medelijden met de kinderen die worden of ooit nog zullen worden opgevoed door jouw, want deze manier van denken draag je over op je kinderen.. en twintig jaar later mag de maatschappij zich weer bekommeren om de verstoorde geestjes die mensen als jij op de wereld zetten..

  Ik bedoel SERIEUS.. wat bezielt je om zo op iemand zijn post te reageren? Ik heb gewoon een idee en weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Dus ik begin ergens. Maar zonder dat ik een normaal woord kan voeren, kraak jij alles af.. en dat terwijl je eigenlijk helemaal niks weet maar conclusie na conclusie trekt. Kan jij mij dit uitleggen..?
 • Ik denk dat hier een slotje op kan? Persoonlijke beledigingen als deze gaan echt te ver. Jonathan, eerst had ik wel sympathie voor je ideeën, maar hoe je nu tekeergaat over zijn toekomstige kinderen… Dat gaat veel te ver.
 • Ik zeg maar zo… mensen met korte lontjes worden geen goede ondernemer.
 • Sorry Superaap,

  maar bij zulke onwetendheid maak ik mij serieus zorgen over het effect op onze toekomst.

  Het komt misschien over als een simpele belediging, maar in mij ogen is het een serieuze constatering dat de eigenschappen die deze persoon bezit een gevaar zijn voor de kinderen die hij of zij op de wereld zet.

  Ik stel mij namelijk direct voor, hoe het moet zijn als iemand als FaRO een kind opvoed, zonder dat hij blijkt geeft van essentiele kennis voor het ontwikkelen van een kind.

  Mensen worden niet dom geboren, ze worden dom gemaakt. En met mijn vorige bericht maak ik mijn oprechte zorgen kenbaar.. zorgen die ook jouw aangaan Superaap!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.