Vraag & Antwoord

Programmeren

Welke programmeertaal het beste te gebruiken???

Anoniem
JaFO
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben eigenaar van 4 franchise tankstations in Eindhoven, en huur al een tijdje 4 zuilen met touchscreen van een bedrijfje in de buurt. Werkt hartstikke leuk, vooral ook omdat ze steeds weer iets op maat kunnen maken zodat ik via die zuilen interactief informatie uit mijn klanten kan halen.

  Echter, ik betaal er erg veel voor. Zowel ontwerp, consultancy als de uitwerking van de info in rapportjes. Nu heb ik laatst een touchscreen ergens goedkoop aangeschaft, en bedacht me dat ik hier zelf misschien ook een enquete op kan plaatsen. Het is dan misschien in het begin niet zo gelikt, maar verbetering kan achteraf ook.

  Wat ik graag zou willen weten is of er iemand advies kan geven waarmee ik zoiets het beste kan maken. Functioneel wordt er steeds 1 vraag gesteld aan klanten (bij. wat vind u van het assortiment?). Mensen hebben de keuze uit meerdere antwoorden (multiple choice). Er moet dus worden gelogd wat het antwoord was van deze mensen. Ik wil dit in de toekomst uitbreiden met meerdere vragen voor 1 persoon, ik wil er eventueel een printer aanhangen voor kortingsbonnen, misschein ooit een scanner, etc.

  Maar goed, terugkomend op de vraag: Is het zinvol om me wat te verdiepen in C#, of gewoon Excel met een access database, etc. Uiteindelijk wil ik de ruwe data gewoon in Excel kunnen bewerken.

  Ik vind het in ieder geval leuk om zelf te leren, en te doen,

  Alvast bedankt voor je antwoord,

  Stefan Broeders
 • Hmmm., heb je nog zoveel tijd over…. ieder zijn vak….
  Flinke klus lijkt me omdat bug vrij en 100% waterdicht te gaan realiseren…..
  Een printer voor kortingsbonnen…. lokt manipuleren uit…. dat kun je nu bij jouw leverancier gaan verhalen als je het goed regelt…..

  PS: lees de truuk bij de NS om via via goedkoper te reizen dan rechtstreeks…
  http://www.nu.nl/algemeen/2066032/ns-gaat-automaten-aanpassen-na-misbruik-via-route.html
  Toevallig vandaag….. :lol:
 • [quote:603a499631="Stefan Broeders"]
  Maar goed, terugkomend op de vraag: Is het zinvol om me wat te verdiepen in C#, of gewoon Excel met een access database, etc. Uiteindelijk wil ik de ruwe data gewoon in Excel kunnen bewerken.[/quote:603a499631]Programmeertaal maakt niet zoveel uit. Het databestand moet een begrijpelijk formaat zijn. Excel en Access formaat maakt het opzetten van het programma gelijk een stuk moeilijker. Uiteindelijk kan dat wel. Simpeler lijkt het me om te beginnen met een eenvoudig Ascii database formaat waar Excel/Access ook gewoon mee overweg zou kunnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.