Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

C++ leren --> beperkt programmeren?

Hans.Vosman
13 antwoorden
 • Ik wilde onlangs beginnen met het scripten in een bepaalde game (emergency 4 oftewel 911 first responders). Tevens wil ik mij al een tijdje verdiepen in programmeren.

  Ik ben nog compleet 'leek' op het gebied van programmeren.

  Men heeft mij op een forum aangeraden te beginnen C++. Echter nu ik zo tutorials bekijk (engels en nederlands) lijkt C++ (met microsoft visual C++) mij vrij beperkt om mee te programmeren. Of lijkt dit maar zo? Ik zie alleen maar dat je simpele teksten kunt laten geven door de pc/console, waarop vervolgens weer iets ingevoerd moet worden. Ook veel rekenmachines en andere bereken dingen.

  klopt mijn idee dat het vrij beperkt is? tell me :D

  tevens zou ik wel eens willen weten wat in feite nou allemaal mogelijk is met C++ en wat het 'ultieme' is dat je met C++ kunt doen.

  daarbij (jaja, zo makkelijk zijn jullie er niet af) ;) daarbij wil ik weten of er uitgebreidere C++ programmeertalen zijn en of C++ goed is om mee te beginnen.

  alvast bedankt
 • Elke programmeertaal heeft een steile leercurve, de een meer dan de ander.
  Die tekst, programmaregels, die je intypt moet je als je klaar bent omzetten in een exe bestand met een compiler.
  Je kunt het programma wel in commandline laten lopen, maar dan kun je geen gebruik maken van knoppen/menu's die je erin gezet hebt.

  Leen eerst eens een boek in de bieb over basis programmeren…
 • Visual C++ is behoorlijk krachtig. Wat je aan tutorials ziet, begint natuurlijk heel simpel. Maar je kunt het zo ingewikkeld maken als je wilt.
 • ok, klinkt logisch ;)

  hoe maak je dan knoppen/menus in c++?
  ook zag ik mensen er spellen mee maken? wat is de krachtigsste programmeertaal?
 • In visual c++ maak je die knoppen/menu's/vensters gewoon in de (grafische) editor. Vandaar ook "visual". Het krachtigste is uiteraard assembler, maar dat duurt wel even, voor je dat een beetje onder de knie hebt. Je kunt van diverse editors bij microsoft gratis express versies downloaden, bekijk die gewoon eens.

  http://www.microsoft.com/express/vc/
 • oké, dank je, wat is het ultieme dat je kunt doen/maken met C++. enige voorbeelden mssn ook? want enige dat ik vind zijn klokjes en spelletjes. wat kan er nog meer mee?
 • Bij mijn weten is een groot deel van windows zelf, in visual c++ geschreven. Wat jij ermee kunt, ligt meer aan jou, dan aan de taal/editor.
 • [quote:84b5ae7288="remco p"]oké, dank je, wat is het ultieme dat je kunt doen/maken met C++. enige voorbeelden mssn ook? want enige dat ik vind zijn klokjes en spelletjes. wat kan er nog meer mee?[/quote:84b5ae7288]Kijk eens naar gamemaker…. als je daar gek op bent….
  http://www.pcmweb.nl/artikel.jsp?rubriek=254787&id=1923761
 • [quote:056204332a="andre@home"][quote:056204332a="remco p"]ok�, dank je, wat is het ultieme dat je kunt doen/maken met C++. enige voorbeelden mssn ook? want enige dat ik vind zijn klokjes en spelletjes. wat kan er nog meer mee?[/quote:056204332a]Kijk eens naar gamemaker…. als je daar gek op bent….
  http://www.pcmweb.nl/artikel.jsp?rubriek=254787&id=1923761[/quote:056204332a]

  ja, weet ik. maar das juist niet wat ik zoek. ik ben niet zo van die simpele games of klokjes:P
 • Wanneer je C++ niet kent, vraag ik me af wat je ermee wilt doen. Het is geen taal die je 1-2-3 leert. En al helemaal niet om er gelijk een groot programma mee te schrijven, en mijn indruk is, dat je dat juist wilt gaan doen. Met (Visual) C++ kan je eigenlijk elk soort programma wel schrijven. De vraag is, of dit de meest handige programeertaal voor je is. Je moet ergens beginnen dus daarvoor moet je dan wel een programmeertaal kiezen. Zelf vind ik C++ niet echt geschikt als eerste programmeertaal. Er zijn teveel eenvoudige zaken die fout kunnen gaan. Je zou C# kunnen overwegen en anders Pascal. Mogelijk is Basic ook een optie, die taal zit tegenwoordig anders in elkaar dan vroeger.
 • ok, dus C# is anders dan C++? makkelijker of wat? en anders basic of pascal proberen?

  weet iemand een goeie tutorial voor pascal?
 • Hallo Remco,

  BASIC?
  Probeer eens een gratis BASIC
  www.justbasic.com

  Een tutorial in het Nederlands is te vinden
  via het Nederlandse Liberty BASIC forum.

  Maar is er wat mis met Visual BASIC?

  Abcott
 • Veel programmeer programma's zijn toch aardig stevig aan de prijs (met compiler…). Helaas is TurboDelphi niet meer vrij…
  Met puur basic lijkt het me niet eenvoudig om "eenvoudig" een windows-achtige omgeving te maken, visual basics is duur….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.