Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Aanrader. Welk boek (Engels!) na Visual C# basiscursus?

None
11 antwoorden
 • Ik ben momenteel bezig met Visual C# 2008 "In 24 uur" van James Foxall. Aangezien postbezorgen weken onderweg is naar hiro zou ik nu al willen weten welke cursus voor gevorderden (en dat dan in het Engels) ik moet bestellen. Iemand een goede suggestie?
  MVG perloc
 • Niemand hè! Maar ik heb er al een gevonden, die me uitstekend lijkt en niet zo duur is voor wat je krijgt.
  Voor degenen die belangstelling hebben:
  http://www.amazon.co.uk/Professional-2008-Wrox-Guides/dp/0470191376
  ef=sr_1_6?ie=UTF8&s=books&qid=1270966645&sr=1-6

  Schijnt behoorlijk kompleet te zijn en lijkt ook wel gezien het aantal pagina's dat het boek telt.
  perloc
 • [quote:9dbf9ca206="perloc"]Niemand hè! [/quote:9dbf9ca206] Dat is waarschijnlijk omdat je zelf toch het best kunt bepalen, welk boek je wilt aanschaffen over Visual C#. Verder zou je nog kunnen checken, of er iets bruikbaars staat op het Microsoft forums in deze thread A great collection of C# books.
 • O'Reilly is ook een grote naam op dit gebied. Wellicht zit daar ook iets bij.
 • Jolo: Dit forum barst van de vragen over welk product (in mijn geval een boek) ze moeten aanschaffen. Als je geen hulp vraagt moet je zelf het wiel uitvinden. Ik kan me voorstellen dat er best shit onder de leerboeken is en dus lijkt het me normaal dat je advies vraagt.
  Ik ben niet in de gelegenheid om welk boek dan ook in te zien en de meesten van jullie niet welk boek in het Engels je moet kopen.
  In het lijstje komt dit boek (zie mijn link) niet voor maar wel boeken over C# van dezelfde auteurs, o.a. een beginnersboek.

  gerben: Ik heb het boek al besteld maar het duurt weken voor het hier is… Dat gaat via een omweg, via Nederland want naar Mozambique willen ze het niet sturen.

  MVG perloc
 • Als je echt serieus verder wilt dan moet je de bijbel voor ontwikkelaars hebben.
  En dat is deze jongen :
  http://www.amazon.com/Design-Patterns-Elements-Reusable-Object-Oriented/dp/0201633612
  Op zich meer een naslagwerk en niet bepaald simpel, maar wel essentieel wil je niet onnodig het wiel uitvinden.

  Wil je wat lichtere kost dan heb je van o'Reilly nog een boek waar ze deze ontwerp-patronen in C# uitleggen :
  http://www.amazon.com/3-0-Design-Patterns-Judith-Bishop/dp/059652773X
  ef=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1271443461&sr=1-1
  ( C# 3.0 design patterns )

  Deze is vergelijkbaar, maar iets algemener en vereist wat meer kennis om het op C# toe te passen :
  http://www.amazon.com/First-Design-Patterns-Elisabeth-Freeman/dp/0596007124
  ef=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1271443461&sr=1-2

  Head First Design Patterns (is zowiezo een serie met leuke boeken over OO design)
 • JaFO dank voor de informatie! Het is genoteerd, maar ik ben daar nog lang niet aan toe. Ben pas bezig met de eerste stappen VC# in 24 hours. Als ik ook het bestelde boek binnen heb en doorgewerkt zal ik eens zien of ik genoeg in huis heb om te doen wat ik van plan ben.
  MVG perloc
 • Het lijkt misschien wat 'te moeilijk', maar ik kan het je echt aanraden.
  Zeker dat 'head first' boek leert je een hele boel over waar je op moet letten bij het maken van een ontwerp voor je programma.

  Het allerbelangrijkste wat je je zo snel mogelijk moet aanleren is dat je niet moet beginnen met het schrijven van programmacode.

  Een goede vergelijking is het (ver)bouwen van een huis.
  Je doet zoiets nooit zonder dat je een bouwtekening hebt gemaakt, tenzij je wilt eindigen in zo'n programma als "help mijn man is klusser" …

  Dus eerst ontwerp/user requirements dan pas code …
 • Bedankt voor de adviezen!
  Het programma wat ik wil maken heb ik reeds eerder gemaakt maar dan in Extended Clipper (google xharbour), dus ik heb in ieder geval een leidraad. Daarmee wil ik zeggen dat ik een goed idee heb hoe het moet worden en hoe de indeling zal moeten zijn. Maar het zal nog wel even duren voor ik de eerste code op papier -lees intikken in de computer- zal zetten.

  Het heeft helemaal geen commerciële achtergrond, maar is zuiver als hobby bedoeld. Ik heb al lang geleden (1980) ontdekt hoe leuk programmeren is. In 1980 programmeerde ik nog in Op-code voor de Z80 processor! Er is wel veel veranderd in die 30 jaar!
  MVG perloc
 • Als je zo lang al programmeert dan is het zeker de moeite waard om op OO-gebied je kennis bij te spijkeren, omdat je beslist wat slechte gewoontes hebt aangeleerd.

  Met name de design-patterns zijn in de OO-wereld heel handig, omdat je dan niet onnodig het wiel opnieuw gaat uitvinden.

  Laat je niet afschrikken, want als je het eenmaal snapt dan is het heel logisch. Vooral zodra je je programma gaat uitbreiden zul je merken hoe makkelijk een goed ontwerp dat maakt, terwijl je bij een slecht ontwerp al gauw loopt te vloeken en/of ongewenste problemen introduceert.

  Een van de dingen die je zeker zult moeten leren begrijpen is het gebruik van over-erven vs compositie (inheritance vs composition).
  Hier staat dit OO-begrip uitgelegd :
  http://www.artima.com/designtechniques/compoinh.html
 • OK, nogmaals dank!
  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.