Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Afsluiten enz./label koppelen aan TextBox VB2008

thedjdoorn
5 antwoorden
 • ik wil graag weten waar de programma's staan die de taken afsluiten, opnieuw opstarten, slaapstand, standby enzovoort staan. ik heb ze nodig om een programma te maken.

  ook wil ik graag dat je dan een tijd kan invoeren in een textbox, vervolgens word deze verplaatst in het label en start er een countdown. Hoe doe ik dit?

  Mijn dank,
  David
 • Het programma die dat soort taken regelt is shutdown.exe met dan een commando erachter als -s, die laat de pc dan afsluiten met timer. Voor die count down is het handig om je programmeertaal te weten.
 • @pckid: Dat is visual basic, stond in de titel, maar ik las er eerst ook overheen :)

  offtopic: Wel grappig, ben ooit met precies hetzelfde begonnen.

  ontopic: Je moet gaan werken met een timer die een methode uitvoert elke.. seconde. Die methode zorgt dat voor het ophalen van de huidige tijd en berekend de overgebleven tijd en zet de tekst van het label goed.
 • Ik ben ooit ook begonnen met VS Basic, maar stapte toen over naar C++.
  Ik heb nu op een ander forum een programma van mij staan, een pc kennisquiz.

  Edit: Welke versie van Visual studio/ Express gebruiken jullie? Ik twijfel vanwege het gebrek aan Intellisense in C++ bij 2010.
 • sorry, misschien was ik niet helemaal duidelijk…. ik was op zoek naar ALLE afsluitknoppen…. dus: Stand-by, Uitschakelen, Opnieuw opstarten, Slaapstand, Sluimerstand, Afmelden en Andere gebruiker.
  Mensen kiezen een radiobutton en voeren een tijd in(in sec.). ze drukken op start en de tijd die ze hebben gekozen word in de textbox onderin geplaatst en word afgeteld. en dan nu ongeveer in programeertaal: When TextBox1 is 0, RadioButton1 handles "shutdown.exe-s" RadioButton2 handles "restart.exe-s" enz.
  Dit is ongeveer mijn programma.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.