Vraag & Antwoord

Programmeren

tabelnamen uit database koppelen aan een control

10 antwoorden
  • Voor een applicatie wil ik tabelnamen koppelen aan bijvoorbeeld een listbox. Ik heb een sql server met daarin diverse databases. Stel ik heb een database genaamd: Datawarehouse. Daarin tabellen: Persons, Customers, Invoices etc. Nu wil ik een lijst van al die tabellen hebben. Dit wordt getoond in een bijvoorbeeld een ASP.NET applicatie (website) Wie helpt me even op weg?
  • weet je hoe dit kan doen voor een normale query, dus de inhoud van de tabel persons? Zo ja dan is het simpelweg een andere query. Welke type database heb je ?
  • SQL 2008 R2 ps. Ik weet uiteraard hoe ik een query schrijf, ben al jaren webdeveloper. ik ben dus op zoek naar de query die de tabelnamen leest. Zal heel eenvoudig zijn maar je moet het wel ff weten...zoals alles. oja, ik programmeer in C# (asp.net) en hier gaat het specifiek over Silverlight apps maar dat doet er niet zoveel toe. Maar dan weet je het ff. Komt u maar :-)
  • [quote:41e7f527e7="Wiep Corbier"]SQL 2008 R2 <knip>Komt u maar :-)[/quote:41e7f527e7][code:1:41e7f527e7]select * from sys.tables[/code:1:41e7f527e7]of[code:1:41e7f527e7]select name from sys.tables[/code:1:41e7f527e7]als je alleen de naam van de tabellen zoekt. Alstublieft :-)
  • Thanks, dat werkt. :D
  • [quote:c0b88f96fe="Wiep Corbier"]Thanks, dat werkt. :D[/quote:c0b88f96fe]Graag gedaan.
  • Volgende vraag: nu heb ik van de tabellen een EDM gemaakt (Entity Data Model) Daar bestaan dus nu de entiteiten: Persons, Customers, Invoices etc. Hoe doe ik hezelfde maar nu met de entiteiten? Iemand?
  • huh? ik heb entiteiten, hoe doe ik dit met entiteiten? Kan je even een voorbeeld geven van je entiteiten diagram, want ik krijg het idee dat dat hetzelfde is als een ERD (entity relation diagram)
  • Ken je het Entity Framework van Microsoft? zie hier: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa697427(VS.80).aspx Het werkt, in kort, als volgt: men neme tabellen uit bv SQL-server en maakt daar DTO's van. Maar eigenlijk super-DTO's of super- Business Objects die ook mappings hebben. Het is als het ware een aftreksel van een database. Echter, je kunt er geen data in opslaan zoals een database. Men gebruikt het, was de oorsponkelijke bedoeling althans, om een specifieke applicatie te maken. Stel je hebt een grote database met 100-den tabellen. Voor het EDM neem je alleen die tabellen die je voor een bepaalde applicatie wilt gebruiken.
  • Het is een ORM, object relation mapper, oftewel een soort van hibernate. Ik heb even je artikel doorgelezen :) Ik kende het niet, maar nu dus wel. Maar ik kan helaas je vraag niet beantwoorden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.