Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

geneste functie vind.spec in excel

rvanlanen
2 antwoorden
 • Ik wil zoeken op een tekst in een cel A1 of deze het woord hydrografie of hydrography bevat. Het resultaat voor B1 dan een getal krijgen als dit waar is en 0 als 1 van de beide teksten niet voorkomt.

  Heb onderstaande formule geprobeerd voor zoeken op alleen hydrografie,dit functie werkt

  =ALS(ISFOUT(VIND.SPEC("hydrografie*";A2));0;ALS(VIND.SPEC("hydrografie*";A2)>0;1;"";))

  Maar de geneste functie lukt niet: krijg nl wel resultaat bij het woord hydrografie en niet bij hydrography. Heb hiervoor onderstaande formule gebruikt
  =ALS(ISFOUT(VIND.SPEC("hydrografie*";A1));0;ALS(ISFOUT(VIND.SPEC("hydrografie*";A1));0;ALS(VIND.SPEC("hydrografie*";A1)>0;1;ALS(VIND.SPEC("hydrography*";A1)>0;1;"";))))

  Is het mogelijk om vind.spec genest te gebruiken? en zo ja wat gaat er mis met mijn formule
 • het is me niet duidelik wat je precies wilt; of dat een van beide teksten moet voorkomen of beiden, en wat het resultaat precies moet worden als dat zo is.

  Wat gemakelijk is, is om eerst de boel op te splitsen: zet in A1 de tekst, zet in B1: =VIND.SPEC("hydrografie",A1), zet in C1: =VIND.SPEC("hydrography",A1), en zet in D1: =ALS(ISFOUT(B1),0,B1)+ALS(ISFOUT(C1),0,C1)

  Als dit geeft wat je wilt voor verschillende teksten, dan kun je daarna eventueel de B1 en C1 in de laatste formule vervangen door de formules in B1 en C1 en dan moet het ook werken.
  Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.