Vraag & Antwoord

Programmeren

Spellen programmeren

7 antwoorden
  • Hallo, Ik loop al lang met het idee rond om een dammenspel en een dominospel te programmeren. De bedoeling is om dan tegen de computer te spelen en kijken of ik de computer "logisch kan laten denken". Grafisch moet ook mooi uitzien. Wat ik van jullie wil weten is welke programma ik hiervoor kan gebruiken. Het programma moet aan de volgende eisen voldoen: - gratis te downloaden - makkelijk te leren (ik heb ervaring met Basic, Turbo Pascal) - moet mogelijk zijn om heel makkelijk garfische dingen te creeren (zoals een dammenbord, of dominostenen, etc)
  • Denk niet dat het je gaat lukken maar je krijgt voordeel van de twijfel. Ook gezien de distributie denk ik aan FLASH. Dat is volgens mij de beste keuze. De meeste games van dit type zijn in flash gemaakt. http://www.gamesheep.com/free/flash-tutorials/1-flash-racing-game-1/step1.php Hier zijn ook programmeer voorbeelden.
  • Het meest eenvoudig is denk ik het programma [url=http://www.yoyogames.com/gamemaker/try]Gamemaker[/url]. Hiervan is ook een [url=http://www.game-maker.nl/]Nederlandse community[/url]. Bedenk overigens wel dat zelfs met dit soort tools het vrij lastig is om je doel te bereiken zonder programmeerervaring. Wat jij voor ogen hebt is nu eenmaal iets gecompliceerder dan een brief in Word of ff een vakantiefoto bewerken. :wink:
  • Met C# en XNA is dit ook wel mogelijk, alleen moet je dan wel weten hoe je in C# moet programmeren.
  • [quote:623406ff6e="Doofenshmirtz"]Met C# en XNA is dit ook wel mogelijk, alleen moet je dan wel weten hoe je in C# moet programmeren.[/quote:623406ff6e] Als je met C# begint, Moet je is eerst wat ervaring hebben met Gewone-Programma's te kunnen maken. Voor beginner kan je het beste een ConsoleAppliction maken . :D
  • [quote:cee946ed21="PS"] Bedenk overigens wel dat zelfs met dit soort tools het vrij lastig is om je doel te bereiken zonder programmeerervaring. Wat jij voor ogen hebt is nu eenmaal iets gecompliceerder dan een brief in Word of ff een vakantiefoto bewerken. :wink:[/quote:cee946ed21] heb je gezien wat er onder je naam staat PESSIMIST! haha nee hoor (is a grap) maar ik denk ook inderdaat dat gamemaker de best optie is als je nog geen ervaring hebt. ik heb hier zelf ooit een platform mee gemaakt met verschillende levels, en dit werkte erg goed, helaas kan je hier niet hoge grafische graphics mee maken :( maar goed genoeg voor de beginner (als je dat bent)
  • Ervaring met BASIC,..... probeer dan ook eerst een BASIC voor Windows. JustBASIC (gratis) LibertyBASIC (shareware) Bekijk bestaande listings van je spellen. Ga naar de vele forums van LibertyBASIC of JustBASIC en download die listings. Hint: Stel voortaan je vraag aldus; Heeft hier iemand een listing staan voor Dammen en Domino? In een eenvoudige BASIC of PASCAL? Mijn antwoord: Jazeker! Abcott

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.