Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Visual Basic fout BC30203

meneer_ed
10 antwoorden
 • Identifier expected….??? uit een combinatie van: Button1 handles '[een installer]'

  voor ik het vergeet, als ik mijn progje inpak als .exe het af is, worden alle installers die ingeprogrammeerd zijn meegenomen??
 • Misschien kan je wat duidelijker zijn.
  Zodra je visual basic in debug zet en het programma start zal er vanzelf een exe bestand worden aangemaakt. Als het goed is bevat deze alle code's!
 • ik neem bijv. een knop die naar een Firefox-installer verwijst (althans, dat wil ik)
  Vervolgens is dit mijn code(ongeveer)
  Button1 handles "firefox3.6.1.exe"
  En dan krijg ik identifier expected.
 • Ik kan geen vb, maar wel c#:

  Een identifier is een keyword of variable. Met keyword bedoel ik die dingen als if, else, return, break, etc. etc. Je geeft nu een waarde mee, namelijk "firefox…". Het komt er op neer dat je syntax niet goed is.

  Wat wil je met die code gaan doen? Wil je dat als je op die knop drukt dat hij firefox opent? Het op die knop drukken veroorzaakt een event. Als je wilt dat je programma een actie onderneemt, zodra er op die knop gedrukt wordt, moet je een event handler aan die knop hangen.

  Hier heb je dan wat aan: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.control.click.aspx
  Onderin staat een voorbeeld, volgens mij moet je daar wel wat mee kunnen.


  Succes!

  p.s.: Tip, geef de volgende keer gewoon je exacte code. Dat maakt het voor ons makkelijker om je helpen.
 • [quote:f750143901="thedjdoorn"]Button1 handles "firefox3.6.1.exe"
  En dan krijg ik identifier expected.[/quote:f750143901]
  Tja, en daar ga je de fout in. Ik vermoed je op de knop wil klikken, waarna de installer gaat draaien. Maar de sub "Button1 Handles" reageert op een actie die je uitvoert op het formulier. In het geval van een Button is dat meestal een klik.
  Wat je moet doen is het volgende:
  Je hebt al een knop. Als je daarop dubbelklikt, zal Visual Studio (geheel automatisch) een methode maken die het Click event afhandelt. Dat ziet er ongeveer zo uit:[code:1:f750143901]Private Sub Button1_Click (sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

  End Sub[/code:1:f750143901]Daar moet je niet zelf aanpassingen aan gaan maken. Het staat eigenlijk al in de code wat er gaat gebeuren: de Sub Button1_Click handelt het Click event van de knop met de naam Button1 af.
  Nu wil je de installer starten. Dat doe je door binnen de Sub code te plaatsen die deze actie uitvoert. En dan krijg je iets als:[code:1:f750143901]Private Sub Button1_Click (sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
  ' Hier komt je eigen code
  End Sub[/code:1:f750143901]Ik hoop dat bovenstaande een beetje duidelijk is.

  En wat betreft je tweede vraag: nee. Als je vanuit code een installer start, zal Visual Studio bij compileren niet automatisch ook de installer meenemen. Daar moet je een setup project voor maken.
 • Dus: als ik het goed begrijp, verwijst de functie
 • [quote:a427813327="thedjdoorn"]Dus: als ik het goed begrijp, verwijst de functie
 • Hij zegt dat ie m niet kan vinden. Heb al geprobeerd met aanpassen van de naam, en dan debug maar dan doet ie het niet.
 • [quote:097076af12="thedjdoorn"]Hij zegt dat ie m niet kan vinden. Heb al geprobeerd met aanpassen van de naam, en dan debug maar dan doet ie het niet.[/quote:097076af12]Wie zegt dat? Laat eens zien wat je nu aan code hebt, en waar de installer staat die je wilt starten.
 • Installers staan in: C:\Users\David\Downloads\software
  Code:
  Public Class Form1


  Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
  Process.Start("Firefox Setup";)  End Sub
  End Class

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.