Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

leren programmeren

Lodyx
9 antwoorden
 • Hoi

  D meeste onder jullie zijn ervaren programmeurs of tenminste mensen met zeer veel ervaring. Ik ben jellen en ik ben van gavere en ik zou heel graag les willen volgen (programmeren) kunnen jullie mij helpen? IKk zoek een school, dagschool, avondschool,… waar ik het programmeren echt kan leren.

  merci!
 • Is dit niet een vraag voor je decaan?
 • [quote:8c0e036878="gerben"]Is dit niet een vraag voor je decaan?[/quote:8c0e036878]

  decaan? :)
 • Zit je niet meer op school? Een decaan is een soort raadsman voor de school en aanverwante zaken. Vaak ook de aangewezen persoon voor keuze van beroep of vervolgonderwijs.

  Gaat het je trouwens puur om programmeren? Of wil je ook meer van aanverwante zaken weten. Als je nog in de schoolgaande leeftijd zit, kun je denken aan mbo- of hbo-informatica. Of meao/heao met als specialisatie informatica.
 • [quote:172691e727="gerben"]Zit je niet meer op school? Een decaan is een soort raadsman voor de school en aanverwante zaken. Vaak ook de aangewezen persoon voor keuze van beroep of vervolgonderwijs.

  Gaat het je trouwens puur om programmeren? Of wil je ook meer van aanverwante zaken weten. Als je nog in de schoolgaande leeftijd zit, kun je denken aan mbo- of hbo-informatica. Of meao/heao met als specialisatie informatica.[/quote:172691e727]

  ja ik heb het namelijk enkel programmeren, bedoel ik mee programma's maken.. ik ben 19 en ga niet meer naar school. ik ben een wielrenner maar zou programmeren er ng graag willen bijdoen.
 • Kun je er ook nog bij aangeven, met welk doel je wilt programmeren? Gaat het om programmeren vanaf de grond af? Of om het verbeteren van openbronsoftware? En in wat voor een programmeertaal? Wellicht ligt de aanschaf van een boek meer voor de hand. Bijvoorbeeld C++ in 21 dagen door Auteur: Jesse Liberty. Of deze De Programmeertaal C++ door Auteur: Bjarne Stroustrup.
 • ik zou zeer graag zelf programma's leren schrijven. dat is namelijk hetgene dat ik zou willen.
 • Maar je zult een taal moeten kiezen. En de keuze daarvan hangt sterk af, van wat je ermee wilt gaan doen. Als je snel iets in elkaar wilt flansen, kan visual basic een aardige keus zijn. Voor wat meer serieus werk visual c++, of zelfs assembler. Wil je vooral voor het web gaan programmeren, dan kan php/sql een veel betere optie zijn. Wil je het serieus aanpakken, dan kun je je ook in andere zaken gaan verdiepen, zoals wiskunde, of informatiekunde.

  Je vraag is nu een beetje als: ik wil heel graag gaan sporten. Weten jullie hoe ik kan gaan sporten? Om daarin advies te geven, zul je ook moeten aangeven wat je doel is, hoeveel tijd je erin wilt steken, en vooral wat je leuk vind om te doen.
 • ik heb het echt over programmeren niet over website maar zelf een programma lunnen schrijven. mij echt verdipen in het programmeren. ik zou heel graag programma's willen maken op maat voor bedrijven in die richting wil ik gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.