Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

DOS script om bestanden te backuppen

Anoniem
andre@home
1 antwoord
 • Ik wil via een batchbestand met script op mijn Windows 7 bureaublad bestanden backuppen (kopïëren) naar een ander locatie. Hiervoor heb ik een simpel DOS scriptje gemaakt, wat op zich netjes kopieert. Probleem is echter, dat het aantal bestanden in de bronmap wisselt van aantal en het actuele aantal in de doelmap hierdoor niet gelijk is, omdat er hierin oude/niet meer bestaande, bestanden blijven staan.
  Mijn script ziet er als volgt uit:
  echo off
  echo.
  echo Backup naar NAS.
  echo.
  xcopy "C:\Users
  aam\bron map\*.*"
  "R:\doelmap" /s /d /y
  echo.
  echo Klaar!

  Ik heb al geprobeerd om eerst de inhoud van de doelmap te laten opschonen (te wissen) en dan pas de kopieprocedure te starten, maar dat krijg ik in dit script niet voor elkaar.
  Wie weet raad?
  bvd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.