Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

simpel programma schrijven, hoe begin ik eraan

Marc H
1 antwoord
 • hoi, eens even kort uitleggen wat ik nodig heb:

  een programma waarmee ik via een webcam een foto kan nemen, deze opslaan in een soort database samen met enkele velden informatie.

  ik doe dit nu handmatig, neem een foto, verander de bestandsnaam. Via een excel lijst houd ik dan bij:
  - bestandsnaam
  - nummer
  - datum in
  - datum uit
  - locatie

  de foto wordt uitgeprint op een etiket (via een Dymo printer) en wordt op de bon gekleefd, zo sluiten we uit dat de stukken gewisseld worden of bij de foute klant terecht komen.

  ik gebruik dit om herstellingen uit te voeren aan mechanische onderdelen.

  Deze komen bij ons binnen, wij nemen een foto en de herstelling krijgt een bonnummer.
  ik wijzig de bestandsnaam van de foto in het bonnummer.
  ik schrijf hetzelfde bonnummer in een lijst (excel) + de datum dat het binnenkomt, en welke afdeling de herstelling zal uitvoeren.
  Wanneer het klaar is schijf ik de uit datum erbij.

  af en toe trek ik een lijst van welke nummers nog geen uit datum hebben, zo kan ik perfect zien wat er nog allemaal open staat.

  aan de hand van het bonnummer kan ik ook de klant achterhalen.

  als een klant mij de vraag stelt "hoe zit het met herstelling nummer 100", dan kan ik aan de hand van de foto zien om wat het gaat, aan de hand van de lijst kan ik zien wanneer het binnenkwam, in welke afdeling het zit en of het eventueel al op uit staat.

  dus dit werkt eigenlijk goed op deze manier, maar wij krijgen zo'n 100 herstellingen per week binnen, en meestal vertrekken deze dezelfde week terug. Dus er kruipt veel tijd in al de lijstjes bijhouden en foto's trekken en het swappen van het één programma naar het ander, ik had dat graag wat automatischer laten gaan…

  iemand enig idee of dit haalbaar is om zoiets te programmeren of is dit eerder iets wat ik best laat doen?

  alvast bedankt voor enkele tips…

  groeten Kevin

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.