Vraag & Antwoord

Programmeren

welk fotobewerkingsprogramma voor bewerking pdf-files

Met deze plugin in het Open Source Openoffice.org pakket zou het kunnen. Asl het werkt scheelt het je 600 euro... http://extensions.openoffice.org/en/project/pdfimport Alt: kun je de scanner niet op een andere extensie laten exporteren, zodat je wel Gimp kunt gebruiken?

Anoniem
andre@home
4 antwoorden
  • Ik heb een aantal kwalitatief zeer goede scans van afbeeldingen in pdf-format. Die wil ik bijsnijden en rechtzetten. Ik gebruik nu gimp2 voor fotobewerking. Daarin kan ik wél pdf-files laden, die worden dan geconverteerd, daarna kan ik ze bewerken, maar ik kan ze alleen als bitmap of jpg opslaan. De kwalitreit is dan een stuk minder. Met welk prgramma kan pdf-files lezen, bwereken en ook weer als pdf opslaan zonder kwaliteitsverlies? Adobe Lightroom misschien? Graag advies, bij voorbaat dank.
  • Ik dacht dat zoiets ook zou moeten lukken met Paint.NET en dan de PSD-plugin. Zo kan je ze normaalgesproken openen, bewerken en weer opslaan in de PSD-indeling.

    EDIT: Oeps, sorry. Ik dacht dat je PSD (Photoshop bestanden) wou openen en bewerken, maar nu zie ik dat het pdf bestanden zijn. Daar weet ik niets voor, sorry.
  • Michael Schoone vertelt er veel over, o.a. dat niets kan tippen aan het commerciële Adobe maar dat er ook wel wat freeware mogelijkheden zijn.
    http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/pdf_bestanden.html
  • OK bedankt, heb het geprobeerd en de freeware van de 'schoone'pagina gedownload. Werkt wel, maar is niet echt gebruiksvriendelijk (je kan pas achteraf het effect van de bewerking zien). Maar ook hier na bewerking (alleen maar geroteerd en bijgesneden): kwaliteitsverlies. Ik vrees dat ik toch de acrobat XI moet aanschaffen (die kost meer dan ¤600).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.