Vraag & Antwoord

Programmeren

Manier om meerdere files in meerdere subfolders te zippen

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Dank voor je antwoord.

  Is het ook niet mogelijk een .bat-bestand te maken, die automatisch alle sub-mappen naloopt en vervolgens (indien bestanden aanwezig) alle tegengekomen bestanden ter plaatse in-zipt, waarna terug wordt gegaan naar een hoger gelegen map, de volgende sub-map wordt geopend, etc?
 • Hallo,

  Ik heb een vraag, betreffende het kunnen inzippen van meerdere bestanden in meerdere subfolders. Hier zijn diverse batch-commando's voor te vinden op het net, maar ik heb een specifieke vraag, waar ik maar geen oplossing voor lijk te kunnen vinden.

  Voorbeeld map-structuur:

  hoofdmap\
  \submap1\foto1.jpg
  \submap1\foto2.jpg
  \submap2\foto1.jpg
  \submap2\foto2.jpg

  Ik zou graag alle jpg-bestanden willen inzippen als pakket. Echter, per *(sub)map en (bij voorkeur) ook terug opgeslagen op dezelfde locatie.

  Resultaat:

  hoofdmap\
  \submap1\archief.zip (met hierin foto1.jpg en foto2.jpg)
  \submap1\foto1.jpg
  \submap1\foto2.jpg
  \submap1\archief.zip (met hierin foto1.jpg en foto2.jpg)
  \submap2\foto1.jpg
  \submap2\foto2.jpg

  De laatste wens is dat de zip-bestanden in de root enkel en alleen mag bestaan uit de jpeg-bestanden. Geen voorliggende (sub)mappen dus.

  Heeft iemand enig idee hoe ik dit makkelijk kan laten uitvoeren? Het gaat namelijk om 70GB aan foto's, die alleen per zip-bestand (met root-eisen) kunnen worden geïmporteerd in een nieuw gebouwde website met foto-systeem. Zodoende de vraag, gezien handmatig inzippen dagen, zo niet weken kan gaan duren :)

  Dank! :)
 • dat met die submappenstructuur, gaat dacht ik alleen lukken als je de volledige submappen zélf (dus niet enkele bestanden daaruit) in de zip opneemt.
 • ik kon destijds aardig met dos omgaan, maar deze combi met inschakeling van een zipoptie gaat boven mijn tegenwoordige pet.
  stel de vraag eens in subforum programmeren!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.