Vraag & Antwoord

Programmeren

Overstappen naar Delphi 4

Anoniem
h4xX0r
6 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van Delphi 3 Client/Server en ik wil overstappen naar Delphi 4.
  Is Delphi 4 stabiel genoeg en bevat het geen bugs?
 • gezien er een nieuwe version van delphi komt kunt beter direct overstappen naar versie 5, deze schijnt ook stabieler te zijn dan 4
 • Als je het antwoord van een Professionele Delphi-gebruiker op prijs stelt: Nee…
  Sinds de komst van Delphi 4 zijn er drie updates verschenen van in totaal ruim 50 MB. Zonder deze updates is Delphi 4 zeer instabiel, met deze updates is Delphi onder Windows NT stabiel, maar onder Windows 95 wat minder. Vooral als je met COM/DCOM gaat werken kan Delphi regelmatig problemen leveren.

  Je kunt beter op Delphi 5 wachten die eind deze maand wordt geintroduceerd. Of die stabiel is, weet nog niemand, maar het is te verwachten dat Borland (Inprise) van zijn fouten leert.

 • Dat hoop ik nou ook.
  Ik heb al heel vaak gehoord dat D4 bugs bevat.
  En zou die D5 compatibel zijn met bestaande DCU's?
 • > Ik heb al heel vaak gehoord dat D4 bugs bevat.
  Een paar maanden geleden heb ik de "Conference to the MAX" bezocht, een congres voor ontwikkelaars. Daarbij heeft vrijwel iedere Delphi-spreker toegegeven dat ze problemen hadden met Delphi 4 onder Windows 95. (En zonder de updates ook onder NT en 98.) Desondanks vonden ze Delphi 4 nog steeds de moeite waard. Alleen, sla je werk regelmatig op!
  Zelf merk ik er onder NT weinig van die bugs, en de uiteindelijke code werkt perfect onder 95/98 en NT. (Op je eigen bugs na. )

  > En zou die D5 compatibel zijn met bestaande DCU's?
  Nee.
  Het grootste dilemma voor Delphi-programmeurs is dat bij iedere nieuwe versie van Delphi, alle units opnieuw gecompileerd moeten worden. Er zijn mensen die hier zeer ontevreden over zijn, maar bedenk wel: de gehele library bij Delphi wordt bij iedere nieuwe versie opnieuw aangepast! Delphi is dan zo strict dat je deze niet in de nieuwe versie kunt gebruiken. Zo voorkom je bugs door versie-conflicten. Zorg er dus voor dat je nieuwe versies van je DCU's krijgt. (Gewoon de source onder Delphi 5 compileren, indien je de source hebt, tenminste…)
  Andere programmeer-talen werken met OBJ-bestanden en die zijn minder versie-gevoelig. Maar deze kunnen hierdoor dus onverklaarbare bugs gaan vertonen. Bijvoorbeeld als bij enkele functies de parameters zijn veranderd. Of als procedures zijn verdwenen. Deze talen vereisen meer zorgvuldigheid van de gebruiker.

 • >> Als je een antwoord van een prof…
  Nauw, Je wordt bedankt, volgens ben ik wel prof, heb jij al een soort kloon van CodeInsight gemaakt?

  Yours,

  Weyert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.