Vraag & Antwoord

Programmeren

Absolute beginner...

Anoniem
Bill Gates
5 antwoorden
 • Hallo, mijn vraag is de volgende. Ik ben qua programmeren een ABSOLUTE LEEK, maar ik wil er toch eens mee gaan experimenteren. Visual Basic heb ik al eens geprobeerd, maar dat vond ik zelfs nog redelijk lastig. Daarom is mijn vraag: kent iemand een programmeertaal / ontwikkelomgeving die geschikt is voor absolute dummies die dus bij 0 (nul) moeten beginnen?

  Alvast dank

 • Visual Basic of Delphi zijn de meest eenvoudige ontwikkel-omgevingen om te leren. Zeker voor beginners. Maar begin er niet aan zonder handleiding of andere leerboeken, want die heb je absoluut nodig om mee te leren.
  Zie overigens ook de andere beginner-topics…

  P.S. Er is een eenvoudigere programmeertaal: Logo en die dient voor het maken van plaatjes via een zogenaamde "turtle". Een soort robot met een tekenpen erin. Hierbij is het de bedoeling om procedures te schrijven die een bepaalde tekening opleveren.
  Kinder-speelgoed, eigenlijk…

 • Hoi

  Probeer eens wat code te begrijpen met Pascal of QBasic. Wanneer dit een beetje lukt, kun je bepalen of je met codetalen zoals C++ of objectgeorienteerde talen zoals Vis. Basic enz aan de gang wil

 • > Probeer eens wat code te begrijpen met Pascal of QBasic.
  Wat je in ieder geval ook probeert, hou het simpel! Denk niet meteen dat je prachtige "shoot'em up" spelletjes kunt maken. Begin heel eenvoudig. En werk in stappen. Bepaal wat je eerst wilt leren, leer dat en bepaal vervolgens wat je erna wilt leren. Begin met de standaard taal-elementen: variabelen, constanten, procedures en functies. Leer daarna meer over lussen zoals de for-next, while-do en repeat-until lussen. Daarna over records en gegevens-structuren. En ga zo maar door.
  Overigens raad ik iedere beginner zowiezo aan om de standaard-editie van Delphi of Visual Basic aan te schaffen. Niet zozeer omdat je dan een legaal pakket hebt, maar omdat je dan in ieder geval een bruikbare handleiding en leerboek voorhanden hebt. Vooral bij Delphi zit handige documentatie.

  En wat ik ook tegen iedere beginner zeg: zorg ervoor dat je een goede beheersing hebt van de engelse taal op het gebied van lezen en schrijven.

 • Vooral goed engels kunnen als je dat eenmaal goed kan en je hebt de nederlandse basis geleerd kun je zat met de duizenden tutorials op internet dan gaat het snel…en ja qbasic vind ik dan is het beste begin krijg je er gevoel voor

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.