Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

random namen genereren ...

JaFO
11 antwoorden
 • Weet iemand ergens een 'goed' algoritme om 'normale' namen mee te genereren ?

  Wat 'random' letters achter elkaar plakken is zo gebeurd, maar 'sdfjew' is niet echt een naam die je aan iets/iemand wilt geven.

  Ik heb het nodig om m'n bot-editor mee uit te breiden. Als je dan een bot 'random' z'n uiterlijk hebt gegeven, dan zou het wel zo leuk zijn als daar nog een 'aparte' naam bij kwam en de gebruiker dus niet zelf 32 namen hoeft te verzinnen.

  ——————
  - Red Kink FM -
  - JaFO's Bot-editor -
  - How many pirates did you kill today ? -

 • Als ik dit zou moeten maken dan zou ik voor de makkelijke weg gaan en een lijst maken met zoveel mogelijk namen. Deze zou ik in een array zetten en dan hoeft de computer alleen maar een nummer random te kiezen waarbij de bovenwaarde van het array de grens is. Ik zou dan onthouden (noteren) of een naam al gebruikt is zodat niet twee bots dezelfde naam zouden hebben.

  ——————
  Als de leer niet met de feiten strookt dan dienen de feiten te worden aangepast!

 • :sad: ik ben bang dat ik idd zoiets zal moeten maken voor 'normale' namen. Gelukkig heb ik op het internet bij toeval een flinke lijst met 'normale' (amerikaanse) voor- & achternamen gevonden. Als ik daar nog wat 'Nederlandse' & andere voor- & achternamen aan toevoeg heb ik in ieder geval al iets.

  Ik had eigenlijk iets 'beters' willen hebben … maar dat is wellicht onmogelijk. :sad:

  ——————
  - Red Kink FM -
  - JaFO's Bot-editor -
  - How many pirates did you kill today ? -

 • Wel .. volgens mij is een algoritme voor Nederlands namen onmogelijk. Ook al geef jij al bepaalde naamdelen op. De Nederlands namen zijn beperkt (een bepaald bereik). Het is geen variabele. Het zijn als het ware constanten. Haroldin bestaat bijvoorbeeld niet. Tenzij jij revolutionair bent en nieuwe namen verzint :grin:

  ——————
  Een kat valt niet ver van de boom

 • Een combinatie van namenlijst en soundex (zoeken op iets wat ongeveer gelijk klinkt) kan benaderen wat jij wilt. Maar dan nog heb je een enorme namenlijst nodig waar je met die soundex in prikt.

 • Dit is de manier zoals ik het nu doe …

  zie link
 • Gebeurt niet vaak dat iemand laat zien wat het geworden is. Het ziet er bruikbaar uit, met leuke opties. Met andere lijsten kun je ook Nederlandse of aderstalige namen genereren.
 • [quote:d0ba84d22e]
  Op 08-01-2002 10:44, schreef JaFO:
  Weet iemand ergens een 'goed' algoritme om 'normale' namen mee te genereren ?<P>Wat 'random' letters achter elkaar plakken is zo gebeurd, maar 'sdfjew' is niet echt een naam die je aan iets/iemand wilt geven.
  [/quote:d0ba84d22e]
  Volgens mij moet je uit een paar slimgekozen lettergrepen kiezen. (kiezen n.a.v. namen uit het telefoonboek bv.) En dan uit n1 lettergrepen voor de begin-lettergreep, 0, 1 2 (random!!) tussenlettergrepen en een aparte lijst van 'nlaatst' stuks voor de slot-lettergreep.
  n1 * (n2 * n3 * n4 )* nlaatst mogelijkheden.
  Moet dacht ik niet zo moeilijk zijn.
 • // 'nederlandse' namenlijst :
  Ik had het geluk dat ik een complete lijst met 'normale' amerikaanse namen vond.
  Met een lijst van wat 'Nederlandse' namen (ie : Jan, Piet, Klaas, Jansen, DeVries etc …) zou ik dat idd makkelijk kunnen doen. Het enige probleem is zo'n lange lijst te vinden …
  Er schijnen boekjes met babynamen te bestaan, en ik meen dat er wel eens een 'top 10 van populaire voornamen' is gepubliceerd. Maar staat die info ook ergens op het internet (en is die voor dit doel te gebruiken).

  // lettergrepen :
  De lijst kan op zich al op die manier werken (ik beperk het tot 3 lettergrepen per naam, maar dankzij recursie kan ik dat dus in theorie oneindig uitbreiden …).
  Het enige probleem is dat 'echte' namen niet aan die regels voldoen.
  Voor 'fantasy'-namen is op die manier wel een aardige lijst te maken.
  Ik heb idd ook het idee dat ik door 'regels' te maken voor het verbinden van de lettergrepen ik ietwat makkelijker 'goede' namen zou kunnen maken.
  Een naam-generator voor 'Megatraveller' rpg werkte op zo'n manier.
 • Tja, je zou een compleet nederlandstalig Markov-model in moeten bouwen wat vervolgens weer geënd is op namen. Pfff. Om een zinnetje wat onzin genereerd, maar wel alleen nederlandse woorden en ook in de goede volgorde (dus taalkundig correct) ben je al een eeuwigheid bezig met modellen… Misschien kun je gewoon stukjes namen aan elkaar plakken? (Gijs -> Gijsbert, Gijs-Jan)
 • Wat is een 'Markov'-model ?
  Heb je sites met meer info ?

  – edit –
  Ik heb ondertussen zelf wat gevonden.
  (google => Markov chains source
  't lijkt idd iets dat ik zou kunnen gebruiken …

  een van de pagina's met uitleg :
  http://www.alumni.caltech.edu/~copeland/work/junktext.html

  [ Dit Bericht is bewerkt door: JaFO op 2002-02-24 00:23 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.