Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Delphi smtp server opvragen uit register

Niek Breur
6 antwoorden
 • Hoe vraag ik in Delphi (5) op welke smtp server is ingesteld voor de standaard verbinding?
 • Een verbinding heeft geen SMTP server, een email client heeft dat, en elke client slaat dat op een andere manier op…


  1. Gebruik je eigen SMTP server
  2. Vraag het gewoon aan de gebruiker :smile:
 • Het probleem is dat je een onervaren gebruiker echt niet naar z'n smtp server hoeft te vragen en dat je alleen de smtp server kunt gebruiken van de provider waar je in belt.

  Ik geloof niet dat er ergens een open-for-all smtp server is.
 • Ze zijn er wel, maar vindt ze maar eens…


  Waar heb je dit voor nodig dan? Misschien zijn er alternatieve oplossingen :smile:
 • Ik heb een programma gemaakt dat in 40 winkels gebruikt wordt. Als er een foutmelding is wil ik deze kunnen versturen met alle info zoals windows versie, schijfruimte e.d. Het is met iets te vaak overkomen dat men zegt voldoende rechten en schijfruimte te hebben, of ze hebben files verplaatst, een backup half terug gezet enz, en dan roepen ze "het ligt echt niet aan ons" en draai ik op voor de elende. Het zou lekker zijn als ze dan even een error rapport kunnen versturen waarop al deze info staat zonder dat ze dit kunnen muteren. verder wil ik het gebruiken als melding dat met een update heeft gedownload zodat ik kan controleren of er meer gebruikers zijn dan ik had gedacht…. (kassa)
 • Mhhh….. ik heb het opgelost door een HTTP request te sturen naar een script op een webserver, die vervolgens de gegevens doormailt, daardoor ben je onafhankelijk van de SMTP van de gebruiker. Als je je die techniek niet kan veroorloven dan kan ik helaas weinig voor je doen… :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.