Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Wie wil mij helpen met een C++ opdrachtje ??

T-Maestro@
4 antwoorden
 • Ik moet een bepaalde c++-opdracht maken voor school. De omschrijving luidt als volgt:

  Schrijf een programma voor het genereren van een cross-reference table.
  Het programma leest van cin een tekst bestaande uit woorden gescheiden door spaties en regelovergangen. De cross-reference table bevat de woorden in alfabetische volgorde samen met de nummers van de regels waarin ze voorkomen. De table moet naar cout weggeschreven worden.
  Gebruik cout.width om een kolom te maken.
  Gebruik een eigen klasse waarin een woord staat samen met een vector van regelnummers.

  Wat mijn probleem nog is: Ik heb een table-object gemaakt waar die tabel in staat. Die heeft een methode Put(string woord, int regelnr). Maar… hoe weet je nou wanneer cin een endline ontvangt ? dus wanneer hij de regelnr++ moet uitvoeren ?
 • je hebt een standaard functie eol (End Of Line), deze zou je kunnen gebruiken.

  Ik weet niet hoe jij je tekstbestand inleest, maar als je deze opent, gaat lezen in een loop, bijv.
  while (!file.eol()) { … }
  Dit kan je bijv. weer in een loop zetten waar je je regelnr. bij kan houden.
 • in Ansi-C is een end-line een n , die werkt ook in C++ (meeste complilers), tenzij je school beperkingen heeft opgegeven en je alleen maar C++ mag doen :wink:

  GreetzZzz
 • Ik heb ergens nog een volledig programma liggen die woorden uit zowel een binair (.dat) bestand uitleest, als een ASCII bestand (.txt). Hierbij worden verschillende methoden gebruikt, ondermeer het gebruik van dynamische arrays. Helaas is het in C en niet C++, maar wellicht dat je stukken ervan kunt gebruiken.

  Zal het vanavond eens opzoeken…

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.