Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Accessdatabase naar exe bestand

None
11 antwoorden
 • Is het mogelijk om een in MSAccess gemaakte database om te zetten naar een .exe bestand, zodat je het zonder het programma MSAccess kunt openen?
 • Nee, dat gaat dus niet. Als je de developer versie hebt kun je wel een runtime versie maken die access mee installeert.
 • Zit deze mogelijkheid misschien ook in Visual Basic 6.0?
 • Hoe bedoel je?
 • Ik geloof dat je het niet helemaal begrijpt. Met Access maak je een [b:8e5748d724]database[/b:8e5748d724], met VB een uitvoerbaar programma. En dat zijn twee hele verschillende dingen! Dat Microsoft beide wel heel erg in elkaar heeft geschoven wil niet zeggen dat dan alles mogelijk is.

  Overigens kan je een gemaakte database wel met een zelfgemaakt programma meeleveren. Mocht je dat willen.
 • Het kan wel, maar dan moet je een programma van M$ kopen en dat programma is zo duur dat er maar enkele bedrijven zijn die het hebben gekocht.
  En dan is het niet interessant voor een thuis-gebruiker of een klein bedrijfje.

  Dan kan je beter wat gaan vogelen met Access en dan zorgen dat als je de database opent je automatisch op een formulier uitkomt. Dan [b:be227d009a]lijkt[/b:be227d009a] het alsof je de database niet direct opent.
 • Ja, dat heet een schakelbord in het nederlands tenminste. Dit kan je automatisch laten aanmaken door access als je hem (het programma) wat dingen verteld.
 • Het gaat mij er juist om dat iemand de database kan inzien/bewerken zonder dat deze de beschikking heeft over MSAccess. Maar ik begrijp dat dat dus onmogelijk is.
 • Nee, dat is zeker niet onmogelijk. Maar makkelijk wordt het dan niet. Wat je moet doen is:

  Een database maken in Ms Acces
  Een programma maken (bijvoorbeeld in VB) met een aantal schermen die de database kunnen bijwerken
  Bij alle gebruikers waarvoor je dit programma hebt gemaakt moet je jouw programma, de database en de juiste ODBC driver installeren.

  Vooral dat laatste kan nogal problemen geven, dan merk je dat elke configuratie weer anders is.

  Voor alle duidelijkheid: in het bovenstaande geval heeft de gebruiker dus geen MsAccess nodig.


  [ Dit Bericht is bewerkt door: Led op 2002-02-23 23:35 ]
 • Er bestaat voor Access een runtime-versie. Dit houdt in dat de gebruiker een access database zonder problemen kan bekijken ZONDER DE AANWEZIGHEID VAN ACCESS 97. Zoek bij http://www.google.com maar eens op runtime access

  Suc6
 • Access 97? geen Access 2000? Of vraag ik dan te veel?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.