Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

VBA en Word 97: opslaan als

PeBo
3 antwoorden
 • De enige manier die ik heb kunnen vinden om in VBA (Word 97) een document op te slaan als MET BEHOUD VAN de foutmelding als een bestand dreigt te worden overschreven is via wdWordDialogSaveAs.Show. Niet erg logisch, maar ik zal wel wat over het hoofd hebben gezien …

  Enfin, weet iemand hoe je in dat dialoogvenster de Opslaan button kan "indrukken" met VBA. Dat lukt mij namelijk alleen via Sendkeys "~" (= ENTER), maar dat lijkt pas goed te werken als het dialoogvenster al een paar keer in beeld is geweest. Iemand een idee over deze uithoek van VBA?
 • Je kan natuurlijk ook zelf controleren of het bestand bestaat. Dat is wat winword.exe ook laat doen als de gebruiker op het werkbalkknopje klikt.

  De functie Dir(bestand) geeft de bestandsnaam terug als het bestand gevonden wordt:

  Dir("C:autoexec.bat")
  -> "C:autoexec.bat"
  Dir("C:tempverwijderd.doc")
  -> ""

  Je check wordt dan dus:
  Bestand = ActiveDocument.Path & "~temp.doc"
  If Dir(Bestand) <> "" Then …

  Met op de puntjes je afhandeling, bijv. een inputbox om een nieuwe bestandsnaam te vragen, of je plakt gewoon een teken voor de bestandsnaam…
 • Paulus,

  Dank voor het meedenken. Ik zal nog even laten horen of ik er uit kwam!

  Gelijk even een tweede vraag. Ik gebruik een UserForm dat ik maar niet automatisch "weg" krijg - wanneer mij dat uitkomt in de desbetreffende procedure. (FrmEtc.Unload geeft namelijk in dit geval foutmeldingen, frmEtc.Hide geeft problemen als ik het UserForm later weer aanroep: in mijn geval verkeerde gegevens in het UserForm). Kortom: is er een code voor sluiten (het "kruisje" rechtboven)? Of iets met een vergelijkbaar resultaat.

  PeBo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.