Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Vraagje!

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Graag zou ik iets meer over C++ en Delphi willen leren. Met Delphi hbe ik enige ervaring, met C++ niet. Graag wil ik beide programmeertalen kunnen. Hiervoor wil ik voor beide talen een boek aanschaffen. Mijn vraag is nu aan de echte programmeurs :smile: : Welke boeken kunnne jullie met aanbevelen.
 • Heb voor Delphi ooit eens een boek gebruikt met een titel als "Teach yourself Delphi in 21 days" o.i.d. Goed boek als je helemaal niks van de taal afweet. Heb doorgaans ook wel goede ervaringen met de Basiscursussen van Academic Service, hoewel die misschien te simpel zijn.
 • kben geen prof C++ programmeur (Hoop ik ooit nog wel es te worden), maar ik heb gelezen op internet dat het bijna onmogelijk is om meteen C++ te leren. je moet eerst C leren voor DOS en dan C voor windows en dan C++ gloof ik.
  Het blijkt n verschrikkelijk moeilijke taal te zijn om te programmeren… ik raad je aan gewoon VB te gaan doen. is een stukkie simpeler en kan je ook een hoop mee!
 • Voor Delphi kan ik je het boek 'Mastering Delphi X' aanraden (X = delphi versie), wat C betreft heb ik geen idee, bewust nooit mee gewerkt…
 • [quote:9acb8b9ddf]
  Op 07-03-2002 16:39, schreef Silver:
  kben geen prof C++ programmeur (Hoop ik ooit nog wel es te worden), maar ik heb gelezen op internet dat het bijna onmogelijk is om meteen C++ te leren. je moet eerst C leren voor DOS en dan C voor windows en dan C++ gloof ik.
  Het blijkt n verschrikkelijk moeilijke taal te zijn om te programmeren… ik raad je aan gewoon VB te gaan doen. is een stukkie simpeler en kan je ook een hoop mee!
  [/quote:9acb8b9ddf]

  Nou, zo erg is het gelukkig niet. Het is wel raadzaam om eerst C te leren, en daarna C++. Het moeilijke is niet het programmeren zelf, de makkelijke standaard zaken zijn in C++ net zo moeilijk als in bijvoorbeeld Java. Het probleem met C/C++ is vooral dat een programmeur bijna alles mag doen. En het vervelende is: als je alles mag doen, dan kan ook alles fout gaan! En los dan je eigen troep nog maar eens op :grin:
 • Ik heb ook jaren ervaring met C en C++ en ook ik ga voor het traject C, C++ en dan verder. Het enigste nieuwe aan deze discussie is dat er genoeg boeken zijn die C++ leren maar de eerste hoofdstukken wijden aan C. Dat scheelt weer geld want je kunt nu met 1 boek al een heel eind komen.

  Jammer dat ik alles in het Engels doe (jaren in Canada gewoond) want ik zou je het boek 'C++ Primer Plus' van 'Stephen Prata' aanraden. Ik weet niet of daar een Nederlandse vertaling voor is. ISBN 1.57169-162.6 en te koop bij Het ComputerCollectief voor € 43,00.

  _________________
  I'm not a complete idiot, some parts are missing.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: DarkScribe op 2002-03-10 07:58 ]
 • Silver,

  Ik ben het totaal niet met je eens. Ik heb wat programmeer ervaring met VB lekker simpel geeft geen voldoening. C is net zo moeilijk te leren als C++ In mij ogen C++ ziet er zelfs makkelijker uit.

  printf% is toch wat moeilijker dan cout :smile:
  Maar dat zegt niks. Je hoeft eerst geen C te leren. Ik vind C moeilijker dan C++ JE moet het alleen veel herhalen en oefenen! Niet droog die boekjes lezen.
 • Waarvoor eerst C zijn toch ook hele andere commandos?
 • C++ gaat over object georienteerd programmeren, het gebruik van klassen en dergelijke. Dit kun je niet leren zonder eerst de beginselen zoals data types, structs, control loops, decision structures en andere dingen te leren. Toevallig is dat C en wordt dat ook verder utgewerkt in C++. Je kunt dus geen C++ leren zonder de C beginselen te kennen. Het is juist daarom dat ik op een boek wijs waarin C++ al op zo vroeg mogelijke wijze geïmplementeerd wordt in C++.

  Bijvoorbeeld, het commando 'cout' wordt al meteen vanaf het begin gebruikt, zaken zoals 'printf' komen alleen aan bod als een '[i:0db608ec9f]zo deden we het vroeger[/i:0db608ec9f]' gebeuren. Daarnaast wordt al vanaf het begin toegewerkt naar het C++ gebeuren en zodoende leert de lezer sneller wat C++ is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.