Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

VBA Word -> Access, Meerdere regels in record.

None
2 antwoorden
 • Ik wil in Word meerdere regels tekst exporteren naar een record in Access. Wanneer ik dit doe krijg ik in het record niet de meerdere regels tekst maar 1 regel tekst met char(13) in plaats van de enters.
  Hoe kan ik toch meerdere regels in een recordveld plaatsen. Wanneer ik meerdere regels wil typen in Access zelf gaat het wel goed, maar het moet via een export van Word naar Access.
 • Je moet maar even testen hoe je het precies werkend krijgt zoals jij wil, maar Windows onderscheid Chr(10) en Chr(13). In de middeleeuwen gebruikte men nog ouderwetse mechanische typemachines en als je daarbij op een nieuwe regel wilde gaan typen, moest het vel een stukje doorgedraaid worden en de slee/papierhouder weer naar rechts worden geschoven. Dat zijn het LineFeed- en het CarriageReturn-teken geworden. Welke precies welke is, ben ik even kwijt, maar als in Word alt+0010 doe, krijg ik een blokje; alt+0013 maakt een nieuwe alinea. In Access is dat andersom: alt+0010 geeft een enter en alt+0013 doet niks.
  In Access heb je nu aan elkaar geplakte regels. De Chr(10) ontbreekt dus op de regeleindes, dus moet je die er bij bouwen, iets van:
  [code:1:6e5c63a3fe]
  Selection.WholeStory
  txtBrief = Selection.Text
  txtBrief = Replace(txtBrief, Chr(13), Chr(13) & Chr(10))
  txtBrief = Replace(txtBrief, "'", "''";)
  q = "INSERT INTO Brieven (Brief) VALUES ('" & txtBrief & "')"
  OpenDatabase(pad).Execute q
  [/code:1:6e5c63a3fe]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.