Vraag & Antwoord

Programmeren

Access foto's toevoegen

6 antwoorden
  • Ik wil in een tabel aan een record meerdere foto's "hangen" (elk record heeft dus zijn eigen bijbehorende foto's) . Dus de gebruiker moet zelf op het form (in een combobox of i.d.) de bestandsnaam van de foto kunnen invullen. Vervolgens kiest hij uit de lijst met bestandsnamen een item waarna deze foto getoond wordt in een picturebox. Hoe krijg ik dat voor elkaar ? Zijn daar standaard oplossingen voor in Access of moet dat met VBA gemaakt worden ? Zo ja, wie weet voorbeeldcode ?
  • Je kunt beter de bestandlocatie van het plaatje in de database opnemen dan het plaatje zelf. Daardoor blijft de database klein. Andere mogelijkheid is om d.m.v. code de locatie te bepalen van de plaatjes aan de hand van een vooraf gedefinieerde naam. Voorbeeld: alle plaatjes zitten in de map /images en in je database staat de naam "Bloem". Je laat VB-code aan het woord "Bloem" de resterende onderdelen van de bestandsnaam toevoegen en vervolgens inlezen in een picturebox. Andere manier is om de namen van alle plaatjes in een bepaalde directory in een listbox in te lezen en met een klik op de listbox het plaatje weer te laten geven. Kortom mogelijkheden te over. Wat zoek je precies?
  • Het was ook niet mijn bedoeling de plaatjes op zich in de database te zetten. Dat met die picturebox vind ik wel wat. Maar hoe doe ik dat. Access Help laat je maar 1 plaatje invoegen.
  • Ik had aangenomen dat je met VB zou werken. Met access is het een ander verhaal, maar ook daar kun je meerder plaatjes koppelen aan een specifiek record. Je moet dan een ralationele database aanmaken met ´één op meer´ relaties. De records met de plaatjes die bij een specifiek ´hoofd´record behoren, worden dan gekoppeld bijvoorbeeld d.m.v. een id nummer. Met VB is het een ander verhaal, dan moet je de koppeling eerst coderen.
  • OK, dat is me duidelijk, maar hoe krijg ik die plaatjes in die picturebox ?? Ik toon dus de bestandsnaam van die plaatjes per record in het form. Op 1 of andere manier moet zo'n plaatje dan in de picturebox komen.
  • Er zijn veel mogelijkheden in access. Als je met VB werkt is het makkelijk werken met de VBA-editor. Hierbij een simpele opzet (als je op het record clickt wordt de foto getoond): noem één van de velden in je tabel: ´bestandsnaam´. Maak een formulier met daarop 2 besturingselementen: een subformulier waarin je de velden van de tabel laat zien en een picturebox. Koppel de picturebox aan het veld ´bestandsnaam´ van het subformulier met de volgende code: Private Sub bestandnaam_Click() db1.Form_Formulier1.Afbeelding0.Picture = db1.Form_Subform.bestandnaam End Sub <font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Ultrasaurus op 2002-03-15 23:34 ]</font>

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.