Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

VB(A)6 printers aansturen

Anoniem
C.D.de Jong
5 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik heb in Excel het een en ander zitten maken, ik wil afhankelijk van de instelling van het progje naar een bepaalde printer kunnen printen. Nu wil het geval dat wij te maken hebben met een intranet, de lokaties liggen nogal aardig verspreid.
  Vraag?
  Hoe kan ik een dokument eerst naar een andere printer op het intranet sturen en daarna weer naar een ander en de standaard printer de lokale printer laten blijven of terug zetten, in VB(A)6?
  Application.Activeprinter = PrintPrLoc
  Application.Activeprinter (Geeft de active printer)= PrintPrLoc (Is een variabele, en geeft ook de variabele toegekende printer aan maar zet dit niet om naar Application.Activeprinter)
 • Gewoon de printer naam meegeven in de regel waar je afdrukt.
  vb:
  [code:1:a9c0e6d3ae]ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, ActivePrinter:="HP DeskJet 950C/952C/959C op Ne01:"[/code:1:a9c0e6d3ae]
 • Helaas CDIRK heb je mij waarschijnlijk niet helemaal begrepen? Wat ik bedoel te zeggen is dat de printer afhankelijk van de lokatie kan wisselen en dan is het niet de bedoeling dat er in VB getypt moet worden maar dat de printer door een instelling van het progje d.m.v. een variabele geselecteerd wordt. Ga ik daarna naar een andere lokatie moet door wijziging van de prog instelling eventueel weer automatisch een andere printer geselecteerd worden.
 • Sorry 2 maal op plaatsen geklikt.

  [ Dit bericht is bewerkt door: C.D.de Jong op 2002-04-15 08:42 ]
 • Typen hoeft niet, dit kan evengoed een varaibele zijn die je opgeeft als printernaam.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.