Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[vba&excel]excel sheet op meerdere pc's problems

Eddey
6 antwoorden
 • Ik heb in excel een macro geprogrammeerd met VB.
  Dat is allemaal prima gelukt. Globaal doe ik met die VB-code het volgende: ik open een andere excel sheet en copieer daar bepaalde cellen naar de huidige excel sheet.


  Die file staat op mijn persoonlijke "schijf" op het netwerk. Op mijn pctje hier kan ik hem openen en zonder problemen draaien (windows 95, excel 97 SR-2), maar op 2 andere pc's waar ik het geprobeerd heb zijn problemen.

  - 1 pc (win2000, zelfde excel versie) geeft problemen met het openen van de andere excel sheet. Ik heb dmv een ON ERROR GOTO een melding in gebouwd dat 'ie de file niet kan vinden.
  De filename heb ik als default in een textbox staan. Die file staat ook gewoon in dezelfde directory en wordt dus op mijn pc zonder problemen geopend.

  Op die pc echter krijg ik de melding dat 'ie de file niet gevonden krijgt. Dat blijft maar duren. Pas als ik in de textbox de complete pathname invoer kan 'ie hem openen… :mad:


  - PC 2 (win 2000 en zelfde excel versie)geeft acuut de melding "Kan project of library niet openen." Wat kan ik hieraan doen? Op een of andere manier compileren incl. library's ofzo??? :???:


  Alvast bedankt! :smile:
 • Ik zou voor problem 1 proberen een getFullPath idee te schrijven, moet vast kunnen, zodat je de volledige path oproept alvorens het bestand probeert te openen.

  Is probleem 2 misschien iets dat VB for applications niet is geinstalleerd ofzo op die machine?
 • 1. Daar zal ik eens naar kijken :smile: Ik laat het nog wel weten. Maar ik vind het wel vaag dat het bij mij zonder problemen werkt :???:


  2. Nou volgens mij wel, want ik krijg namelijk die error te zien in het VB-scherm, en daar zie ik ook alle code staan…
 • op 1 kan ik zeggen dat de 'current working directory' op elke machine kan verschillen, en dat dat ook per OS anders kan reageren, dus dat het daarom niets meer dan veilig is om altijd een absolute pad-verwijzing te gebruiken… :wink:

  2: ik ben absoluut geen VB wizard of zoiets, dus daar zullen andere mensen met verstand je mee moeten helpen… :wink:
 • 1. Ik heb zoiets ingebouwd. GetFullPath was heel weinig over te vinden, en ik vraag me ook af of dat wel in VBA kan…

  Maar ik heb het opgelost dmv ActiveWorksheet.Path


  Op zich werkt het wel, maar nog niet perfect. Want ik kan nu op die win2000 pc die file openen als 'ie in dezelfde dir staat, maar andere directory's/drives geeft problemen.
  Zo ook op mijn pc hier…


  De volgende regel geeft problemen:

  [quote:e73e7a1f56]Set sourcefile = GetObject(totFile)[/quote:e73e7a1f56]

  In die variabele totFile staat het complete (en correcte path). Ook als ik het path daarvoor in de plaats zet (tussen aanhalingstekens) krijg ik het niet voor mekaar…


  2. Dat valt weer tegen dan :smile:

  [b:e73e7a1f56]iemand wel een oplossing?[/b:e73e7a1f56]
 • Overigens, dit is de foutmelding die ik krijg:

  [quote:87fd13648a]Fout '-2147467259 (80004005)' tijdens uitvoering:

  Automatiseringsfout[/quote:87fd13648a]

  Ik ben al aan het zoeken geweest. Genoeg te vinden, maar geen oplossingen…
  Het enige wat ik vond was een if-then op die foutcode en dan resumen. Maar dan bleef 'ie daarop steken. :sad:

  Iemand een oplossing voor beide problemen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.