Vraag & Antwoord

Programmeren

welke bestanden nodig om vb prg. te runnen?

3 antwoorden
  • Wie kan mij aangeven welke bestanden ik nu precies moet "meenemen" om een prg. gemaakt in Vb6 te runnen op een pc waar VB6 niet op staat? en maakt het wat uit welke windows versie die bewuste pc draait? bedankt voor reacties.
  • Gebruik gewoon je package and deployment wizard. Die zoekt dat haarfijn voor je uit en laat je ev. nog dingen toevoegen (initiële databases e.d.) die je ook mee wilt nemen. Daar wordt dan een heel behoorlijke setup van gemaakt. Als je toch handmatig aan de gang wil: In ieder geval de vb-runtime bestanden en alle -ocx waarvan je app gebruik maakt. Deze moet je bovendien op de betreffende machine registreren. (Kan met regsvr32). Door handmatig aan de gang te gaan kun je een hoop ellende aanrichten Je loopt het risico dat je bestaande dll's e.d. overschrijft of nieuwere versies vervangt door oudere. Ook al zet je ze in een andere directory, door te registreren gaan de verwijzingen naar jouw dll. Niet doen dus, maar gewoon een keurig setupje maken.
  • Het maakt soms inderdaad uit welke OS je gebruikt. Er staan flink wat voorbeelden in de MSDN waarin de werking van een en ander verandert overeenkomstig het OS. Bijvoorbeeld met het werken in het register, RegDeleteKey verwijderd een sleutel en alles wat daar onder zit in W9x maar in NT moet je alle subs verwijderen voordat je de sleutel weg kunt halen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.