Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[Java] file writing/reading

w.roosenburg
15 antwoorden
 • Vraag is simpel:
  mag een applet naar een file op een server schrijven / lezen?

  Dankje,
  Haike
 • antwoord is nog simpeler:

  http://java.sun.com

  :grin:

  Oh ja ik denk trouwens van wel.
 • antwoord is nog simpeler:

  http://java.sun.com

  :grin:

  Oh ja ik denk trouwens van wel.
 • En ik denk van niet :wink:

  Applets worden op de client uitgevoerd, dus even een file openen is een enorm probleem…

  Correct me if I'm wrong, ik heb al enorm lang niets met applets gedaan: lompe dingen.
 • ik dacht dat ze mochten lezen van, en schrijven naar de directory waar ze van worden gedownload.

  waarom probeer je het anders niet gewoon uit?
 • Zou mij erg verbazen dat niet mag. Zou een enorm security lek betekenen…

  Maar je zou het kunnen proberen. Voor zover mijn JAVA kennis gaat, is het gebruik van file I/O in een class die is afgeleid van Applet niet mogelijk!

  Greetz,

  Taz
 • Tja inderdaad applets zijn lompe dingen.

  Je zou gewoon rmi moeten gebruiken, die laad een securitymanager in, die je verplicht moet gebruiken als je remote methods aanspreekt en die laat hem dus via een beaald aantal securitychecks lopen.

  Dus ook die streams moet lukken.

  Maar idd applet is client side, maar er moet toch wel een manier zijn, want voor dit soort dingen is java toch ook ontworpen?????


  GreetzZzz
 • Zal het eens opzoeken in mijn JAVA certification book…
 • Ok, ik heb een manier gevonden.
  Een applet kan via een httpconnection met methodes get en put een file lezen/schrijven.
  Werkt net als een formulier in php/html.

  Vraagje over dat rmi.
  Ik heb er wel boeken over, maar wat is nou het principe daarvan? Ik wil het ook wel uitzoeken maar even een simpele inleiding kan geen kwaad.

  En dan.. applets kunnen lompe dingen zijn, maar aan applicaties heb je niks.
  Java is ontworpen voor het internet en applets zijn daar geschikt voor. Wanneer je dus een gewone internettoepassing wilt maken ben je volgens mij wel aangewezen op die dingen. Lomp of niet.

  Belachelijk is trouwens wel dat java gewoon niet meer ondersteund word in IE, en dat je daarvoor speciaal een plugin van +- 6mb moet downloaden. Veel te veel voor een 56k modem gebruiker.

  Wie ziet een positieve toekomst in voor java?

  Groeten,
  Haike
 • [quote:0f5b064a3a]En dan.. applets kunnen lompe dingen zijn, maar aan applicaties heb je niks.
  Java is ontworpen voor het internet en applets zijn daar geschikt voor. Wanneer je dus een gewone internettoepassing wilt maken ben je volgens mij wel aangewezen op die dingen. Lomp of niet.[/quote:0f5b064a3a]Twee woorden: Java Webstart.

  [quote:0f5b064a3a]Wie ziet een positieve toekomst in voor java?[/quote:0f5b064a3a]Ik. Maar zeker niet voor applets, meer voor applicaties en al helemaal voor Servlets.
 • Ok Bill,
  ik heb de laatste dagen even wat onderzoek gedaan naar de verdere mogelijkheden van java. Die servlets, zijn dat als ik het goed begrijp een soort applets maar dan serverside?
  Moet een host die speciaal ondersteunen?
  Doen de meesten dat?
  Groeten,
  Haike
 • [quote:5fab72da77]Die servlets, zijn dat als ik het goed begrijp een soort applets maar dan serverside?[/quote:5fab72da77]Niet echt, het is eigenlijk gewoon een "vervanging" voor PHP/ASP/CGI/etc, de server-side scripttalen dus. Het heeft ook geen traditionele GUI of zo (zoals AWT of Swing), maar alles is webbased. Dit forum zou bijvoorbeeld als Servlet (of meerdere) geschreven kunnen worden (nu is het in PHP gemaakt).

  [quote:5fab72da77]Moet een host die speciaal ondersteunen?[/quote:5fab72da77]Ja

  [quote:5fab72da77]Doen de meesten dat?[/quote:5fab72da77]Nee, vrijwel geen één.

  _________________
  Waar blijft mijn glazen bol?

  [ Dit bericht is bewerkt door: Bill Gates op 2002-05-09 17:38 ]
 • Als hosts servlets niet ondersteunen en serlvlets een vervanging zijn van andere serverside talen. Waarom zou je dan servlets gebruiken?

  En over applicaties. Wat voor voordeel heeft een java applicatie tegenover een standaard applicatie. Je zit altijd vast aan de jre, kunt geen hardware aanspreken e.d.

  Haike
 • [quote:5a1ba87f2e]Als hosts servlets niet ondersteunen en serlvlets een vervanging zijn van andere serverside talen. Waarom zou je dan servlets gebruiken?[/quote:5a1ba87f2e]Servlets gebruik je ook niet voor een simpele site, maar meer voor zeer zware sites (het kost ook veel meer tijd om te ontwikkelen dan bijvoorbeeld ASP/PHP etc). En over het algemeen hebben zware sites wel een eigen of een dedicated server. En die kun je (laten) inrichten zoals je wilt…

  [quote:5a1ba87f2e]En over applicaties. Wat voor voordeel heeft een java applicatie tegenover een standaard applicatie. Je zit altijd vast aan de jre, kunt geen hardware aanspreken e.d.[/quote:5a1ba87f2e]Dat kan wel hoor, je hebt er alleen extra libraries voor nodig. Java is zelfs ontworpen voor wasmachines etc, dus het kan wel…
 • Het is ontworpen voor wasmachines en koffieautomaten maar die moeten dan wel een java chip bezitten, en dat hele originele concept van java is volgens mij op niks uitgelopen.

  Ik vind persoonlijk java een hele mooie taal, niet makkelijk ook niet moeilijk. Je leert er heel goed in programmeren, alleen soms vind ik het geheel een beetje omslachtig.

  Voor het benaderen van hardware, daar ben ik nieuwsgierig naar. Waar kun je die libs dan krijgen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.