Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

servertijd in visual basic

xion
5 antwoorden
  • Ik heb een applicatie gemaakt in vb waarin gebruik gemaakt wordt van een klok. Maar de klok geeft de tijd van de client pc. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de tijd van de server getoond wordt?
  • Je hebt dus een programma geschreven met een server en een client?
    Die hebben verbinding met elkaar neem ik aan dan. Laat de server met time$ de tijd opvragen en doorsturen naar de client.
  • nee, niet helemaal. Was vergeten te zeggen dat het hier een AcitveX document betreft. Door daar een package van te maken kan je die uitvoeren in IE. Dus de eigenlijke applicatie draait op de client, maar er komen allerlei gegevens van de server (database). Maar nu zoek ik dus ook nog een manier om via vb de tijd van de server op te halen.
  • Als je allerlei gegevens uit de database haalt, dan is het toch niet zo'n probleem om ook de tijd van de server in die database op te nemen?
  • Zo had ik het nog niet bekeken. Maar hoe kan je die tijd in een access 2000 database opnemen? En hoe zorg ik ervoor da de tijd gelijk blijft lopen, wat dat is in de applicatie ZEER belangrijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.