Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[VB] + [ACCESS] SQL probleem

Anoniem
None
3 antwoorden
 • [code:1:ebe501142b]
  Dim strInput As String
  strInput = InputBox("Enter date for orders:")
  Dim db As DAO.Database
  Set db = CurrentDb
  Dim rsOrders, rsParts As DAO.Recordset
  Dim ordStr, partStr As String

  ordStr = "SELECT * FROM Order WHERE OrderDatum= #" & strInput & "#"
  MsgBox ordStr
  Set rsOrders = db.OpenRecordset(ordStr)[/code:1:ebe501142b]

  De code geeft de error "syntax error in from clause". Als ik in rsOrders direct de naam van de tabel geef, wil die wel selecteren, maar ik moet perse een datum handmatig in kunnen voeren. Wat zie ik over het hoofd?

  Tips? :cry:
 • Vreemd, die query doet nl. precies hetzelfde als wat er in je eerste, verkorte, wordt gedaan. Wat ik me als probleem voor kan stellen is dat de tabelnaam wat ongelukkig is gekozen. ORDER is nl. ook een gereserveerd term in SQL, je hebt nl. de ORDER BY-clausule… Noem je tabel maar snel Orders, om problemen in de toekomst te voorkomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.