Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Het is moeilijk maar het moet mogelijk zijn

None
6 antwoorden
 • Hallo. Ik zou twee cellen willen relateren aan elkaar. Ik heb in mijn werkblad in excel twee kolommen staan. De een in Belgische frank en de ander in Euro. Als ik de ene cel in de linker kolom aanpas moet die ernaast ook aangepast worden EN OMGEKEERD! met gewone formules geeft dit een kringverwijzing dus er moet een andere mogelijkheid zijn.

  HELP!!!

  Badankt op voorhand.

  Koen
 • Dan zul je ergens een vlaggetje moeten bijhouden om aan te geven welke cel is ingevuld en welke is berekend. Een derde kolom dus in dit geval.
 • Beide cellen zijn reeds ingevuld!!!. Maar als de een veranderd moet de ander meeveranderen. :-?
 • Wel, als je in de ene een waarde invult dan wordt de formule erin dus overschreven door een waarse. Daarna is er dus geen circulair reference. Maar tot dat moment heb je dus twee formules die naar elkaar blijven kijken en dat werkt dus niet.
  Een andere methode is om twee kolommen toe te voegen waar je dus de waardes in invult. De ene voor EUR, de ander voor BEF. Deze kolommen hou je vervolgens verborgen. In de oorspronkelijke cellen plaats je dus een formule die naar deze twee kolommen kijken en hieruit of de waarde kopieren of omrekenen, afhankelijk van welke kolom je hebt ingevuld.

  Gebruik daarbij een simpel invoer-formpje en je hoeft deze twee nieuwe kolommen niet eens zichtbaar te maken.
 • [quote:e6f522c95f="Koenius"]Hallo. Ik zou twee cellen willen relateren aan elkaar. Ik heb in mijn werkblad in excel twee kolommen staan. De een in Belgische frank en de ander in Euro. Als ik de ene cel in de linker kolom aanpas moet die ernaast ook aangepast worden EN OMGEKEERD! met gewone formules geeft dit een kringverwijzing dus er moet een andere mogelijkheid zijn.
  [/quote:e6f522c95f]

  Dit kan met VBA.

  [code:1:e6f522c95f]
  Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)

  Const FactorEuro = 10
  Const FactorBE = 5
  Dim Cel As Range

  On Error GoTo ErrHandler

  Application.EnableEvents = False

  For Each Cel In Target
  If (Cel.Column = 5) And (Cel.Row > 2) Then
  Target(1, 2).Value = Cel.Value * FactorEuro
  End If
  If (Cel.Column = 6) And (Cel.Row > 2) Then
  Target(1, 0).Value = Cel.Value * FactorBE
  End If

  Next Cel

  ErrHandler:

  Application.EnableEvents = True

  End Sub
  [/code:1:e6f522c95f]
  Zelf even aanpassen…
  Kolom 5 = Kolom E = BFR kolom
  Kolom 6 = Kolom F = Euro kolom
 • Sorry maar ik vrees dat er wat meer uitleg bij zal moeten staan :-?
  Ik snap het niet helemaal. (ik ben namelijk geen expert!)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.