Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Excel / VBA

dymic
2 antwoorden
 • L.S.

  Ik heb een applicatie gebouwd in Excel waarbij ik o.a. een uitgebreid formulier met een ComboBox (CB; keuzelijst) gebruik.
  Nu doet zich het probleempje voor dat als ik de selectie in de CB maak en vervolgens zonder de CB te verlaten (CB blijft blauw/geselecteerd) het formulier verlaat (Ok), de verwerking in mijn spreadsheet niet correct is (te ingewikkeld om uit te leggen, maar de fout is reproduceerbaar). Nu heb ik ontdekt dat door eerst de CB te verlaten (b.v. 'Tab' in te toetsen), de verwerking wel altijd goed gebeurt.
  Weet nu iemand een oplossing voor dit probleem, of een manier om die verplaatsing op het formulier automatisch te laten gebeuren? Enkel de focus verplaatsen werkt in ieder geval - helaas - niet.

  Weet iemand trouwens ook een - eenvoudige - manier om te voorkomen dat er, in plaats van iets te selecteren, tekst in CB wordt ingetypt?

  gegroet,
  mart
 • 1e gedeelte: Heb je toevallig frames gebruikt? Ik herken het probleem en volgens mij heb ik toen de focus verzet naar een ander object (dus in cmdOK_Click)

  2e gedeelte: De eigenschap die daarvoor nodig is, is "MatchRequired" Kijk dan ook eens of je wat met de eigenschap "MatchEntry" wilt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.